Črna kronika

Branko Čakarmiš: S Katjo se malo vidiva, a Karina ima vsaj enega starša ob sebi

Carmen Leban, Zvezde
3. 4. 2019, 07.47
Posodobljeno: 3. 4. 2019, 07.48
Deli članek:

Branko Čakarmiš ni uspešen le kot programski direktor televizije Pop TV in strogi žirant oddaje Slovenija ima talent, ampak mu gre dobro do rok tudi vrtenje okoli štedilnika.

Mediaspeed
Branko Čakarmiš se odlično počuti tako v obleki s kravato kot s predpasnikom okoli vratu.

Svoj skriti talent je pred kratkim pokazal v studiu, kjer nastaja oddaja MasterChef, ko si je tudi sam nadel kuharski predpasnik in se zavrtel okoli štedilnika, nam pa je med drugim priznal tudi to, da z dobrotami rad razvaja tako ženo Katjo kot hčerko Karino. Večkrat za kuharsko delo poskrbi tudi takrat, ko imajo pri jih doma obiske.

»Pri hrani nisem izbirčen, jem vse, seveda pa sem navdušen tudi nad kakšnim kulinaričnim presežkom. Pogosto tudi kuham, saj me kuhanje sprošča, odpravlja stres, poleg tega pa je zelo zabavno,« pravi Branko, ki je pri kuhi zelo dosleden. »Vedno poskrbim, da kuham s kakovostnimi sestavinami. Meso nabavljam pri kmetu na Gorenjskem, kjer točno vem, kaj kupim. Lastnega vrta nimamo, a nič zato. Po zelenjavo se odpravim na ljubljansko tržnico. Tam je izbira pestra in kakovostna. Najbolj pomembno pa je to, da lokalno pridelano hrano na svojih stojnicah ponujajo kmetje z okoliških kmetij.«

Vsak od nas ve, da je najlažje kuhati takrat, ko imaš veliko časa, a se Branko s tem ne strinja povsem. »Dobro in zdravo jed lahko skuhaš tudi v zelo kratkem času. Jaz včasih zelenjavno juho za kosilo ali večerjo pripravim že zjutraj, še preden grem v službo. Sestavine narežeš, jih vržeš v lonec in čez dobrih petnajst minut je že pripravljena odlična zelenjavna juha, ki je povrhu še zdrava,« nas poduči.

Seveda pa se zgodi, da tudi Branko za svoje kulinarične stvaritve porabi nekoliko več časa. »Pred kratkim smo imeli obiske in jaz sem bil tisti, ki je poskrbel za hrano. Skuhal sem kokošjo juho, pečena rebrca in telečjo kračo, pečeno skupaj s krompirjem in zelenjavo. Res je bilo odlično.« Veliko veselje do kuhanja pa ima tudi zato, ker je dobra jedka tudi njegova hčerka Karina. »Pri hrani ni izbirčna, že od vsega začetka je solato, zadnje čase pa tudi radič, ki ni všeč niti marsikateremu odraslemu. Ker ima radič specifičen okus, mu dodam trdo kuhana jajca ali fižol, kar ga nekoliko zmehča in mu izboljša okus

Branko Čakarmiš se je kot zgleden mož in oče prilagodil razmeram v družini. »Z ženo Katjo imava različna urnika, zaradi česar se malo vidiva, kar seveda ni v redu. Ima pa zato Karina vsaj enega starša ob sebi, namesto da bi bila prepuščena varuškam. Po drugi strani pa mi je všeč, da je Katja našla delo, ki jo zadovoljuje in osrečuje. Poučuje jogo, kar si je že od nekdaj želela. Pred kratkim je organizirala velik dogodek s predavateljico iz tujine. Podpiram jo v njenih prizadevanjih, kolikor je v moji moči.«

Objavljeno v reviji Zvezde št. 13, 27. 3. 2019.