Zaradi 132 evrov dolga

Zidar Jonuzi prek Airbnb našel zatočišče in umrl surove smrti

S.R.
19. 3. 2019, 09.23
Posodobljeno: 19. 3. 2019, 09.34
Deli članek:

Surovež je pred leti zaradi fizičnega napada na sostanovalca tri mesece preživel že v norveškem zaporu, zdaj bo zaradi brutalnega uboja ždel v kehi v Avstraliji.

Facebook
Jonuzi ni preživel brutalnega napada.

Vrhovno sodišče v Melbournu je danes v zapor poslalo 42-letnega Jasona Coltona, ki je priznal uboj 36-letnega zidarja Ramisa Jonuzija. Motiv? Colton se je še z dvema pajdašema na Januzija spravil zaradi 210 avstralskih dolarjev (132 evrov) težkega dolga. Januzi zaradi praznih žepov in bančnega računa namreč ni uspel poravnati najemnine za sobo, ki jo je najel prek priljubljene spletne posredovalnice zasebnih sob Airbnb. 

Jonuzi je oktobra 2017 za deset dni najel sobo v hiši v predmestju Melbourna. Zadnji dan bivanja je na trati pred hišo obležal mrtev, po tem ko so se nad njim brutalno znesli trije moški. Lastnika nepremičnine Craig Levy in Ryan Smart sta zaradi uboja že v ječi, sojenje glavnemu krvniku in pobudniku surovega napada Coltonu pa se je končalo šele danes. Colton je sicer živel v garaži v hiši.

Sodnica Elizabeth Hollingworth je primer opisala kot »strahopeten,« »izprijen« in »neizzvan« napad na nemočno osebo, ki se je na kraju zadrževala proti svoji volji, Coltona pa obsodila na enajstletno zaporno kazen. Obtožnica ga je sprva bremenila umora, a je tožilstvo pozneje sprejelo njegovo priznanje uboja, obtožbo umora pa zavrglo. »Daleč najbolj fizično nasilen si bil ti,« mu je zažugala sodnica. 

Facebook
Krvnik Jason Colton.

Usodni dan 

Jonuzi se je za kratkoročni najem te razmeroma poceni sobe odločil, da bi v miru razrešil nekatere »osebne težave.« Sprva je tam preživel tri dni, poravnal najemnino in se odločil, da bivanje podaljša še za en teden. Na zadnji dan njegov bančni račun ni premogel niti 10 avstralskih dolarjev (6 evrov), zato najemnine ni uspel poravnati. Pograbil je prtljago in želel hišo zapustiti, ko se ga je lotil surovež Colton. V preddverju ga je s pestmi spravil v nezavest, ga prijel za glavo in zvlekel na trato pred hišo ter ga začel daviti, ob tem je Levyja pozival, naj ga pretolče s »francozom« oziroma francoskim ključem. Ta tega ni želel storiti in je raje poklical policijo, a je bilo za Jonuzija že prepozno, reševalci ga niso uspeli oživiti. »Gospod Jonuzi se ni branil in nobenemu od vas v nobeni točki ni predstavljal grožnje,« je še poudarila sodnica ter dodala, da je Colton nesrečnega Jonuzija psoval še po smrti, ko je ves razjarjen stal nad njegovim truplom. »Prasec, smet, džanki, zaslužil si si vse, kar si dobil,« je po besedah sodnice letelo iz njegovih ust. 

Med sojenjem je na dan prišla tudi informacija, da to ni bil Coltonov prvi nasilen izpad. Leta 2013, ko je bil še poročen z neko Norvežanko, je bil zaradi napada na sostanovalca obsojen na pet mesecev zapora, a so ga po treh mesecih izpustili. Takrat je zaradi prepira glede razmer v stanovanju sostanovalca napadel kar med spanjem.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov