Črna kronika

Na Bevkovem trgu je moč izvedeti prihodnost in kupiti čarobne napoje

Polona Krušec
16. 6. 2015, 19.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Če ste si kdaj želeli pogledati v prihodnost, vas ta zdaj čaka na ulicah Nove Gorice. Zadnje mesece tam ciganke mimoidoče novačijo za nekaj minut časa, v katerih naj bi jim razkrile naslednja leta njihovih življenj.

S24

Pretekle mesece je po Novi Gorici krožila ženska (lahko da jih je bilo več), ki jo naša sogovornica opiše kot starejšo gospo temnejše polti, z ruto, spominjala jo je na Rominjo. Na Bevkovem trgu se je z eno od teh žensk, ki so jo želele pošteno »oguliti«, prvič srečala aprila, ko je odhajala iz trgovine. Starejša ženska jo je prijela za zapestje in ji dejala, da ji lahko napove prihodnost: »Govorila je slovensko, a slabo, bila je razcapana in neprijetnega vonja. V roki je imela zavojček kart.« Njen odgovor je bil jasen: da ne želi ničesar. Gospa pa ji je sledila in prigovarjala, da jo bo le to rešilo uroka, ki visi nad njo. Našo sogovornico Klavdijo L. je to tako razjezilo, da ji je zagrozila s policijo, nakar se je vedeževalka hitro podala po svoji poti.

Polona Krušec

Izsiljujejo tudi po telefonu

Dogodku ni posvečala posebne pozornosti, dokler ji sodelavka ni omenila, da se je nekaj podobnega zgodilo njeni hčeri. Menda je starejša ženica nagovarjala njeno srednješolsko hčer in njene prijateljice, ko so po pouku odhajale na pijačo na Bevkov trg. »Saj veste, kako je s takimi dekleti; vse bi dale, da bi izvedele, ali so všeč svoji simpatiji, kako bo s šolo in podobne stvari,« razloži mama dekleta, ki se je ujelo v vedeževalsko past. Njena hči je namreč želela izvedeti za prihodnost, za kar je morala odšteti 40 evrov. Potem jo je menda ženica prosila, naj ji posodi telefon, da pokliče moža, da bi jo prišel iskat. Prijazno, a naivno mlado dekle je to tudi storilo, a se ji je poteza maščevala.

facebook

Fotografija `čarobnega napoja` se je razširila po spletu.

Že naslednji dan je hči naši sogovornici potožila, da jo ista ženska nadleguje po telefonu in da se je boji, saj ji grozi in od nje zahteva, naj takoj prinese 200 evrov, sicer bo nadnjo poslala urok smrti. Gospa torej dan prej ni klicala svojega prevoza, temveč je le pridobivala najstničino telefonsko številko. »Dovolj je bilo samo, da sem, ko je v pol ure klicala že tretjič, telefon dala možu, ki ji je zagrozil s policijo, in niso več klicali.«

Kroži pa od ust do ust še ena zgodba, in sicer, da je podobnim ukanam, ki so zgolj pretkane poti do denarja, nasedla tudi starejša gospa, ki je od ciganke na Goriškem kupila »čarobni zdravilni napoj«. Žrtev prevare je bila takrat ob nekaj sto evrov, njena hči pa je fotografijo stekleničke s »čarobnim« napojem z namenom opozorila razširila po svetovnem spletu. Takih primerov je verjetno še precej, a se ne ve zanje, zato previdnost, če prevarantke še delujejo na tem koncu, ne bo odveč, svetujeta naši sogovornici.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste