Črna kronika

Do žlahtnih kovin skozi streho BTC-ja

T.R.
11. 11. 2014, 16.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Nepridipravi so navrtali luknjo v streho BTC-ja in vlomili v trgovino s plemenitimi kovinami, od koder so odnesli za okoli 60 tisoč evrov zlatnikov, srebrnikov, zlatih in srebrnih palic. Solastnik trgovine je zavihal rokave in prišel na sled storilcem.

Marko Vavpotič -KMA

Ker včeraj praga hrama pravice ni prestopil Klemen Flere, ki velja za ključno pričo na sojenju Ljubiši Pavloviću in bi znal kaj povedati o filmski tatvini, ko so nepridipravi vlomili skozi streho BTC-ja v prodajalno Svet plemenitih kovin Zlatko Srebrnik, je sodnica narok preložila na konec novembra.

»Ko sem opazil, da je prinesel v vreči plemenite kovine in da manjka gora zlata, sem se v trenutku odločil, da pokličem policijo.«

Po mnenju tožilstva naj bi med 8. januarjem in 9. januarjem 2013 Ljubiša Pavlović in Đojo Kunešević, družbo naj bi jima dela še dva neznana moška, splezala na streho trgovskega središča BTC, vanjo zvrtala luknjo, nato pa hodila po podstrešju vse do izbrane trgovine, v katero sta vlomila in iz nje odnesla srebrnike, zlatnike, zlate in srebrne palice. 


Kot je opisoval solastnik trgovine Jovica Petković na pretekli obravnavi, ga je lanskega januarja poklical sodelavec in mu sporočil, da so tatovi obiskali njegovo trgovino in stegnili dolge prste po plemeniti kovini. V vreče naj bi zbasali dragocene robe za okoli 65 tisoč evrov. Pri tem so imeli srečo, ker se ni sprožil alarm. Takoj po dogodku so na kraj prihiteli policisti, ki jih je Petković prosil, naj ne sporočijo medijem, da so pri njih obravnavali kaznivo dejanje. Njemu pa tatvina ni dala miru in je razmišljal, kdo bi lahko bil storilec. Kot na mogočega storilca je pomislil na Pavlovića, s katerim sta se bežno poznala. Da bi malo več izvedel o njem, je naokoli spraševal in ugotovil, da nihče o njem nima dobrega mnenja.

Kmalu zatem mu je znanec sporočil, da nekdo prodaja večje količino srebra, in ga vprašal, ali ga zanima. Petković mu je odvrnil pritrdilno in tako je prišel v stik s Klemnom Fleretom in se z njim zmenil za odkup plemenitih kovin. Medtem pa je ves čas bil v stiku s kriminalistom, ki se je ukvarjal s primerom in je zavzetega solastnika trgovine opozoril, naj bo previden in nikar ne jemlje zakona v svoje roke. Petković je na srečanju s Fleretom opazil, da mu ponuja nekaj njegovih ukradenih plemenitih kovin, zato se mu je gladko zlagal, da je Pavlović na policiji že priznal tatvino.

Ljubiša Pavlović naj bi bil zagreši filmsko tatvino plemenitih kovin.

Prodajalcu« plemenitih kovin je nato naročil, naj mu naslednji dan prinese vse, kar ima, in da ga ne bo zatožil policiji, ampak bo na zadevo lepo pozabil. Ko je Flere naslednji dan prinesel žlahtne kovine v vrečki, je Petkoviću zavrla kri, saj je že na prvi pogled ugotovil, da »manjka cela gora zlata«, in je takoj poklical policijo.

Kunešević je v tej zadevi že priznal očitek in bil tudi že obsojen. Pavlović naj bi imel na vesti še eno nečedno dejanje. Pred dvema letoma naj bi s pajdašem izpraznil trgovino Alpine v Logatcu. Iz nje naj bi odnesel škornje, čevlje in športno opremo v skupni vrednosti dobrih 21 tisoč evrov.





Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste