Črna kronika

Na Celjskem led s tovornih vozil poškodoval dve vozili in eno osebo

STA / J. P.
4. 2. 2014, 10.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Celjski policisti so v ponedeljek obravnavali dve prometni nesreči, kjer je led padel s tovornih vozil in poškodoval dve vozili ter eno osebo. Noben od voznikov tovornih vozil ni počakal na kraju nesreče. Vse, ki so omenjeni prometni nesreči morda videli, pa policija poziva, da posredujejo čim več informacij o vozilih s katerih je padel led.

STA

Prva nesreča se je zgodila izven naselja Lemberg. Vozniku tovornega vozila neznanih registrskih oznak je med vožnjo iz smeri Dobrne proti Vojniku, na drugo tovorno vozilo padel kos ledu in poškodoval plastični senčnik nad vetrobranskim steklom, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Druga nesreča pa se je pripetila na avtocesti izven naselja Šempeter. Vozniku neznanega tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Šempetra proti Arji vasi, je tako s ponjave tovornega prostora na osebno vozilo na nasprotnem smernem vozišču padel kos ledu. Led je prebil vetrobransko steklo in poškodoval sopotnico v vozilu.

Policisti zato voznike tovornih vozil še posebej opozarjajo, naj z vozil temeljito očistijo led.

Gorenjski policisti pa zaradi slabih voznih razmer ponavljajo nekatera opozorila. Po njihovih navedbah voznik v slabših voznih razmerah mora biti še posebej pozoren na promet, zlasti pa se je treba izogibati nepotrebnim prehitevanjem, povečati pa je treba varnostno razdaljo in voziti s prilagojeno hitrostjo.

Anže Zadravec


Voznike opozarjajo, naj računajo na daljši čas potovanja. Zato se je treba od doma odpraviti prej kot običajno in spremljati prometne informacije, saj je zaradi ovir in podrtega drevja ob cestah promet v več krajih lahko še vedno oviran ali pa zaprta cesta.

Izogibati se je treba cestam, ki vodijo skozi gozdove, in spremljati okolico zaradi nevarnosti padanja drevja.

Voznikom svetujejo, da upoštevajo prometno signalizacijo o prepovedi prometa in zapori ceste, ki je postavljena na najbolj nevarnih mestih, torej tam, kjer je ogroženo življenje in premoženje ljudi.

Slabe vozne razmere na cestah vplivajo tudi na udeležbo pešcev v prometu. Pešci tako ne smejo hoditi po cesti temveč po pločniku, pasu za pešce ali pešpoti, razen izjemoma, ko so na pločniku ovire, ki onemogočajo varno hojo. Takrat lahko hodijo ob desni strani vozišča v smeri hoje in čim bližje robu. Vozniki po navedbah policistov naj to upoštevajo in pešcem tudi sami omogočijo varno udeležbo v prometu.

Prepovedano je ogrožati varno uporabo javne ceste z metanjem ali s puščanjem snega ali ledu na cesto, saj ima lahko tako ravnanje hude posledice v prometu, poleg tega pa ogroža, ovira in zmanjšuje varnost prometa na njej.

Estrada

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Zanimivosti

botoks1 shutter
Instagramov obraz

Najstnice polnila naročijo na spletu in si jih vbrizgavajo kar same

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!