Črna kronika

V slabi minuti do 17.500 evrov

G.T.
4. 2. 2014, 10.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Neznanec je bil močnejše postave s črno volneno kapo na glavi in je po dejanju pobegnil v smeri Trga generala Maistra, zato policija naproša vse, ki bi karkoli vedeli, da jim to tudi sporočijo. Bližnje prodajalke zločin ni presenetil, saj naj bi se v tem delu Partizanske ulice zbirali narkomani, brezdomci in podobni.

G.T.

Tisti, ki so morda pomislili, da bodo lahko mariborski policisti pretekli konec tedna zaradi selitve smučarskega tekmovanja za Zlato lisico v Kranjsko Goro predvsem počivali, so se ušteli že v petek popoldne. Okoli 16.50 je neznani storilec oropal poslovalnico Pošte Slovenije v središču mesta, na Partizanski cesti 1.

Kot smo še istega dne poročali na spletni strani, je Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor, sporočil, da si je neznan moški, star od 30 do 40 let ter visok med 175 in 180 centimetrov, protipravno prisvojil denar. »Ropar je bil v ramenih močnejše postave, oblečen v sive delavske hlače in pulover, na glavi pa je imel črno volneno kapo z manjšim ščitnikom na prednji strani. Po dejanju je pobegnil v smeri Trga generala Maistra, med ropom pa ni bil nihče poškodovan,« je zapisal Šadl in prosil vse, ki bi karkoli vedeli o opisanem dejanju ali storilcu, da pokličejo na telefonsko številko 113 ali anonimno telefonsko številko policije 080 1200.

Ekipa časopisa Svet24 je omenjeno pošto obiskala takoj naslednje jutro, a tamkajšnje uslužbenke so bile nadvse redkobesedne. Po vstopu v poslovalnico so s pogledom, v katerem je bilo moč zaznati negotovost in nekaj strahu, spremljale vsak naš korak, ko pa je pogovor nanesel na petkov rop, so se zavile v molk in nas usmerile na njihovo službo za odnose z javnostmi. Novinarsko vprašanje smo tja sicer poslali že v petek popoldne, a najverjetneje zaradi tega, ker sta bili vmes sobota in nedelja, odgovora včeraj do zaključka redakcije nismo prejeli. Smo pa neuradno vseeno izvedeli, da ropar pri dejanju ni uporabil strelnega orožja ali drugega nevarnega predmeta. Obema delavkama naj bi najprej s kretnjo rok nakazal, da morata stopiti nekaj korakov nazaj, pozneje pa svojo namero, da gre v resnici za rop, razložil v hrvaškem jeziku in povedal še, da bo najbolje, če ne poskušata ničesar. Poštarki naj bi kriminalistom povedali, da je storilec moral biti dober športnik, saj se je brez težav zavihtel čez pult, izpraznil blagajno in se spustil v beg. In to v vsega manj kot minuti. Storilec je po poročanju dnevnika Večer ukradel 17.500 evrov, če ga bo policija uspela prijeti, pa mu grozi deset let zapora.

Mariborčani o ropu vedo presenetljivo malo. Od naključnih sprehajalcev nismo izvedeli ničesar oprijemljivega, saj so o dogodku samo ugibali, od nekaterih bližnjih prodajalcev v tej ulici pa, da so jih policisti že zaslišali. »Policiji nisem povedal ničesar. Bil sem tukaj, a nisem videl ničesar,« je bil kratek najbližji prodajalec hitre prehrane, ki ima lokal nasproti glavnega vhoda v pošto. Tudi sosednji prodajalec zelenjave ni imel nobenih informacij, medtem ko prodajalka v trgovini, kjer je moč vplačati igre na srečo, nad ropom ni bila najbolj presenečena. »Tukaj se zbirajo narkomani, brezdomci in podobni. Rop je bil samo vprašanje časa,« je pristavila prodajalka.

Estrada

irena vrckovnik
Kolegice ne gleda kot tekmice

Irena Vrčkovnik zatrjuje da je nemogoče, mogoče

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Zanimivosti

bombažna krpa
Kakšno uporabiti

Krpe za čiščenje doma zahtevajo pravilno vzdrževanje

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost