Dobre in slabe lastnosti

Občutljivi in maščevalni! A tudi z njimi je odnos lahko čudovit

Jamille Jones
21. 6. 2023, 17.17
Posodobljeno: 21. 6. 2023, 17.31
Deli članek:

Če obstaja horoskopsko znamenje, za katerega vsi vedo, da se lahko zanesejo, je to rak – ljudje, rojeni med 21. junijem in 22. julijem, so najbolj skrbni ljudje, kar jih boste kdaj srečali.

AdobeStock_
Rak je četrto znamenje zodiaka, njegova vladarica pa je Luna.

Ker je rak vodno znamenje, je čustveno inteligenten in se zaveda čustev drugih ljudi. Raki so v vsaki situaciji hladnokrvni in znajo ohraniti mirnost. Drugi to vidijo in jih zelo spoštujejo. Čeprav sovražijo pretepanje, se bodo v trenutku zavzeli za prijatelja ali družinskega člana.
Raki so najbolj znani po tem, da so nežni, kar pomeni, da so razumevajoči in sočutni do skoraj vseh ter si pridobijo čudovite prijatelje, ki jih podpirajo. So naravni vzgojitelji s starševskim instinktom. Rak se bo zelo potrudil, da bo poskrbel za svoje ljubljene.
Slaba stran pa je, da je Rakovo razpoloženje nepredviddljivo. Morda so v enem trenutku optimistični zabavljači, v naslednjem pa povsem umaknjeni v svoj notranji svet, v svoj oklep.
Zaradi zavedanja lastnih čustev in zavedanja o tem, kako zlahka jih lahko prizadenejo, bodo raki obzirni do drugih. Svoje skrbi izražajo na materinski način.
Čeprav so skrbni in občutljivi, naj vas to ne zavede, da bi jih lahko pohodili. Njihova intenzivna čustvena moč jim daje moč, da tako podpirajo druge.

POZITIVNE LASTNOSTI
Zvestoba
Zvestoba je ena najboljših rakovih osebnostnih lastnosti. A da pridobite njihovo zaupanje, lahko traja nekaj časa.
Šaljivost
Raki so smešni, verjeli ali ne. Njihov smisel za humor bi sicer lahko poimenovali za črnega, včasih morda celo samoponižujočega, a vseeno hitro nasmejijo druge.
Intuitivnost
Raki zaupajo svojemu črevesju. Pri odločitvah se bolj kot na logiko zanašajo na intuicijo . Ker z lahkoto bere ljudi, jim omogoča, da sprejemajo prave odločitve in se izognejo prevaram.
Očarljivost
Ljudje v znamenju raka so z lahkoto očarljivi, a le ko si to želijo. Če se jim zdi neka oseba zanimiva, jo bodo prav z očarljivostjo pritegnili k sebi.
Zaščitništvo
To znamenje je izjemno zaščitniško do svojih prijateljev in družine. Čeprav ne marajo konfrontacij, bodo za ljudi, ki jih imajo radi, podrli vse, kar jim povzroča trpljenje.

NEGATIVNE LASTNOSTI
Nihanje razpoloženja
Raki so čustveni - včasih preveč čustveni. Znani so po temperamentnem razpoloženju, ki se lahko spremeni v hipu.
Paranoičnost
Želijo vedeti vse o vsem, kar se dogaja, če jim to ne uspe, pa postanejo paranoični. Zaradi istega razlog lahko postanejo sumničavi in se počutijo, kot da nekaj »ne štima«, čeprav je v resnici vse v najlepšem redu.,
Negotovost
Ker so vodno znamenje, so pogosto negotovi. Bojijo se, da bi bili zavedeni in zato tavajo.
Samopomilovanje
Raki ne sprejemajo kritik. Če jim rečete eno grdo stvar, bo ta dovolj, da jim pokvari dan. S tem posebej rakovice škodijo svoji samozavesti.
Maščevalnost
Tako kot bodo dovolili, da jim to, kar ste jim rekli, pokvari dan, ne bodo pozabili, kaj ste storili. Raki so nagnjeni k temu, da se maščujejo tistim, ki so se jim zamerili. Lahko postanejo neverjetno malenkostni, zato bodite previdni, ko naletite na jeznega raka, saj so odlični manipulatorji.

NASVETI ZA ODNOS Z RAKI
Ne bodite zahrbtni
Raki lahko postanejo zelo sumičavi do vas, še posebej, če so vas šele spoznali. Bodite odkriti z njimi in jim nikoli ne skrivajte skrivnosti, ker bodo lahko čutili, da je nekaj narobe.
Pokažite svoje razumevanje
Poskusite biti z njimi razumevajoči, ko postanejo nerazpoloženi. Rak se bo na sočutje odzval bolj kot na kritiko. Torej, če ste v vročem trenutku rekli nekaj, kar niste mislili, jim to povejte in se jim opravičite.
Bodite iskreni
Raka je težko prepričati, da vam zaupa. Dodajte laž in nikoli jih ne boste pridobili na svojo stran. Namesto tega bodite odprti in pošteni z njimi in postali bodo najbolj zanesljiva oseba v vašem življenju.

ZDRUŽLJIVOST
Raki so spogledljivi in zapeljivi. So zvesti in zvestobo pričakujejo tudi od partnerja. V primeru, da ga partner prevara, postanejo zlobni maščevalci in dajo vse od sebe, da mu zagrenijo življenje.
Pa si poglejmo nekaj znamenj, ki bi z rakom partnerstvu najbolje vozila.
Ribi
Najboljše ljubezensko ujemanje za raka je riba, saj drug v drugem vidita sorodno dušo in se hitro ujameta.
Rak daje ribam prepotrebno strukturo, medtem ko ribe nudijo raku potrebno čustveno podporo. Oba razumeta, kako pomembna je lahko prijazna beseda, pa tudi, v kolikšni meri lahko nepremišljena dejanja vplivajo na druge.
A ko postane življenje težko, se zaplete: oba sta nagnjena k depresiji in se raje izogibata kruti realnosti, namesto da bi se soočila z njo.
Škorpijon
To je dober par, ker imata veliko skupnega: oba sta zelo čustvena in empatična, izjemno zvesta in bosta naredila vse, da bi se drugi počutil ljubljenega. Oba imata rada tudi intimnost drug z drugim in tudi druženje z veliko skupino prijateljev.
Eden osupljivih vidikov tega ujemanja je, da sta rak in škorpijon tako intuitivna, da bi skoraj lahko komunicirala brez besed.
Pomemben vidik tega odnosa pa je, da sta oba nagnjena k maščevanju, ko pride do nesporazumov.
Devica
Par je harmoničen, izvablja najboljše drug iz drugega. Ko postanejo raki muhasti, ima devica ima potrpežljivost in razumevanje, da se ne le spopade z njim, temveč ga tudi prizemlji raka.
Slabost tega odnosa je, da sta oba kritična, kar lahko povzroči draženje.
Bik
Rak ima z Bikom odnos na ravni sorodne duše, saj sta oba zelo navdušena nad telesnimi užitki in živita dobro življenje. Oba sta občutljiva, skrbna in zvesta in kljub bikovi grobi zunanji lupini, rak intuitivno ve, da misli dobro.
Njuno spolno življenje je izpopolnjujoče predvsem zato, ker Bik najbolj razume potrebe raka. Poleg tega oba cenita udoben dom in iščeta varnost v odnosih.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov