Ko pomorščak Pepe spet nič ne ujame in je lakota res velika, se s Kakadudujem pridružita vseslovenski akciji priprave tradicionalnega zajtrka. Ali jima bo skupaj z mladimi pomočniki uspelo, izvemo v petek, 17. 11., ob 10. uri na TV SLO 1.
Pepe in Kakadudu sta si zadala, da bosta skupaj z množico radovednih otrok pravočasno nabrala slastna jabolka, spekla dišeč kruh, našla mleko in iz njega naredila okusno maslo ter napolnila kozarec s sladkim medom. Ta izbor hrane velja za tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga otroci po vsej državi uživajo že 12 let.
V uredništvu Otroških in mladinskih oddaj Televizije Slovenija je v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano to jesen nastala prav posebna tematska oddaja Ribič Pepe, tradicionalni slovenski zajtrk. Oddaja o pomenu zdrave prehrane in dragocenosti lokalnih živil spodbuja k pametnemu ravnanju z njo, s premišljenimi zapleti pa buri domišljijo, vzbuja radovednost, krepi ekipni duh in nas nasmeje. Uredniško jo je oblikovala Natalija Kmetec Gajšek, producentsko je nad njo bdela Alenka Orel, posnela jo je ekipa Kleva films, v glavni vlogi pa, kot že mnogo let do zdaj, blestita Igor Ribič (Ribič Pepe) in Lucija Ćirović (Kakadudu).
Po vsaki opravljeni nalogi sledijo zabava, pesem in ples, s tem pa se razvija glasbena in gibalna ustvarjalnost otrok. V oddaji so uporabljene že poznane skladbe Jožeta Potrebuješa in tematska, čisto nova, z naslovom Traktor. Za izvedbo poskrbijo Čuki, z njimi pa pleše Plesni klub Forma, pod vodstvom Nataše Potočnik.
Spretnosti in znanje otrok, ki jih Pepe spozna na dvoriščih domačij, v sadovnjaku in čebelnjaku, ter njihove zgodbe širijo obzorje mladih gledalcev, prenašajo dediščino in so odličen zgled. V oddaji bomo spoznali mlade iz OŠ Cirila Kosmača Piran, OŠ Kozje, OŠ Pirniče, OŠ Lenart in OŠ Miroslava Vilharja Postojna.
Spletna premiera te polurne tematske oddaje bo v ponedeljek, 13. novembra, v aplikaciji Živ žav; TV-premiera pa bo v petek, 17. novembra, ob 10. uri na TV SLO 1. To je dan, ko otroci po vsej državi uživajo ob zajtrku s kruhom, maslom, medom, mlekom in jabolki.