Zato pa so vedno bolj aktualni obiski prijateljev in sorodnikov, kjer si skupaj privoščimo zabaven filmski večer in slasten prikrizek.
Primož Dolničar
(oddaja Z vrta na mizo na TV Slovenija)
Primož v svoji oddaji televizijskim gledalcem kuha na prostem, v naravi, tokrat nam je zaupal kaj pripravlja doma obpričakovanju gostov.
“Če zvečer pričakujete prijatelje, ki bodo prišli na filmski večer, je lahko recept za predobre prigrizke sila enostaven. Testo lahko sami pripravite iz gladke moke, vode in soli, lahko pa kupite sveže listnato testo, ki bo služilo kot podlaga za prigrizke. Testo na peki papirju, ki je običajno že priložen listnatemu testu, razrežemo na koščke velikosti štiri krat štiri cm, nanje pa položimo različne nadeve. Vse skupaj pečemo v pečici, ki je predogreta na 180 stopinj, in sicer približno 20 min oz. dokler se testo ne dvigne in lepo zapeče.”
Primoževa predloga za nadeve, ki so lahko vegetarijanski, morski, mesni:
Piščančje meso razrežemo na drobne koščke, narahlo popečemo na oljčnem olju in dodamo razrezane češnjeve paradižnike, in nastrgane bučke, sol in svežo baziliko. Odstavimo z ognja in nadevamo testo. Meso naj bo le opečeno (še surovo), saj se bo speklo v pečici in tako ostalo sočno.
Na čemažovem shranku (pestu), na hitro opečemo na drobno narezan radič, dodamo narezan pršut, ki ga z rokami natrgamo in še malo zdrobljenih orehov. Z nadevi za prigrizke se lahko v nedogled igramo. Ob tem ne pozabite tudi na parmezan in skuto.
Če imate prijatelje na obisku, nikar ne komplicirajte z izborom filmov, naj bo lahkoten in gledljiv. Tak, ki ne potrebuje prevelike koncentracije, sicer lahko pozabite na družabni večer. Primer težko povem, saj filme zmeraj gledam sam … Izpostavil bi pa film Predsednikova kuharica, še pravi Primož.
Katere recepte so nam še zaupali znani televizijski »šefi« si preberite v novi številki revije Vklop.