One/oni

Vroča (ex) popinovka Urška Pirš

Stop
7. 5. 2009, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Zelooo vroče fotografije Urške Pirš

Rubrika Pop in je v slabega pol leta izgubila obe dolgoletni voditeljici: najprej so novembra lani Andrejo Virk Žerdin zamenjali z radijko Oto Roš, sedaj je odšla še Urška Pirš, ki jo je nadomestila Polona Jambrek. Da na prelestno Urško le ne boste pozabili, smo v našem arhivu našli nekaj ljubkih fotografij, ki vas bodo nekako držale pokonci do njene vrnitve na televizijske zaslone. Prepričani smo, da se še vidimo ...

 

Za pokušino pa še odlomek intervjuja, ki ga najdete v številki 18 revije Stop.

 

Zakaj ste se odločili za odhod iz Pop ina?
O tem sem razmišljala že nekaj časa, dokler ni prišel dan, ko sem zbrala pogum in se dokončno poslovila. Moj šef Tomaž Perovič me je skušal večkrat prepričati, naj ostanem, po drugi strani pa je razumel, zakaj si želim naprej. Pop in sem res s srcem in velikim veseljem pripravljala skoraj 10 let. Potem pride trenutek, ko čutiš, da je bilo dovolj in da te delo ne izpopolnjuje več, želiš si novih izzivov in kreativnosti. Pop in je z menoj prebolel otroške bolezni in tudi odrasel. Več kot zadosten razlog, da gre naprej svojo pot z novim vetrom in novimi energijami.
Boste oddajo pogrešali?
Verjamem, da bodo trenutki, ko bom pogrešala svoje staro delo, bolj navado kot kaj drugega. Vendar je ta občutek enak pri vsaki stvari, od katere se ločuješ, in tudi mine. Pomembno je, da mi ni žal, da sem se tako odločila, in vem, da sem se odločila prav. Tudi vsi moji kolegi me podpirajo in razumejo.
Kaj boste počeli?
Ker sem lani vpisala magistrski študij antropologije na FDV, sem razmišljala o študijskem premoru, da uspešno končam vsaj prvi letnik. Naprej je potem lažje. Za študij sem se odločila tako rekoč čez noč. Antropologija je, kot pravijo, igrišče za radovedne, ki odpira nešteto poti. Kot nalašč zame! Študij je bil tako tudi eden od razlogov ali pa izgovorov, da sem se lažje poslovila od Pop ina.
Vaš voditeljski stolček je prevzela Polona Jambrek …
Vesela sem, da bo moje delo nadaljevalo čudovito dekle, ki izžareva neverjetno toplino in domačnost. Upam si verjeti, da jo bodo gledalci vzljubili. Pop in bo tako s Polono in Oto dobil novo dušo in novo energijo. Spremembe so vedno dobrodošle. Gledalci pa, če ne takoj, vsaj sčasoma, sprejmejo vse. In tudi pozabljajo zelo hitro.