One/oni

Miss Universe je Mirela Korać

E. J.
11. 5. 2009, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Na sobotni večer so na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani okronali miss Universe Slovenije 2009. Prestižni naslov je osvojila Mirela Korać.

Imamo novo najlepšo v deželi - okronali smo miss Universe Slovenije 2009. Prestižni naslov je osvojila Mirela Korać, bleščečo krono pa ji je predala lanskoletna miss Universe Slovenije Anamarija Avbelj.  

 

Prva spremljevalka miss Universe 2009 je Aida Muratovič, druga spremljevalka pa Rebeka Pevec. Miss fotogeničnosti je postala Katarina Benček, zmagovalna kreacija je delo oblikovalke Barbare Plavec Brodnjak

Obiskovalci spletne strani http://www.revijaobrazi.si/ so v anketi z glasovanjem izbrali svojo favoritko: z 179.859 od skupno 645.660 glasov je prvo mesto zasedla Barbara Rapnik iz Raven na Koroškem. Mesto prve spremljevalke je zasedla Anja Urh iz Šoštanja, ki je prejela 150.345 glasov, druga spremljevalka po vašem izboru pa Barbara Černelič iz Ljubljane, ki je zbrala 144. 795 glasov. Revija Obrazi in njena spletna različica je namreč eden izmed pokroviteljev najbolj priznanega lepotnega tekmovanja na svetu.

 

Odlična prireditev

Prireditev Miss Universe Slovenije 2009 je bil tudi letos pravi vrhunski spektakel. Odlična scena, luči, plesni vložki in izhodi deklet so spominjali na prireditve svetovnega kova. Ustvarjalci so pripravili zanimivo, drzno scenografijo v slogu pravega modnega šova, ki nas je  popeljal v svet zabave, lepote in glamurja, ko se je predstavilo 16 finalistk.
Za dinamične in izvirne plesne nastope je poskrbel priznani koreograf Miha Krušič. Videli in slišali smo nastop dveh odličnih glasbenikov, šarmantnega Jana Plestenjaka in romantično Neisho, ki sta navdušila s svojimi uspešnicami.
Na prireditvi pa smo bili priča tudi velikemu povratku pevke Pike Božič, ki je prav na letošnjem izboru prvič nastopila v javnosti po dokaj dolgem odmoru, njena pesem z naslovom Eno pa je tudi uradna pesem Miss Universe Slovenije 2009.

 

{bot_newvideoholder}

 

Skrivnostna voditeljica večera

Skozi ta poseben večer nas je vodila Anja Tomažin, pridružile pa so se ji tudi tri dive slovenskih odrov: Maja Martina Merljak, Aleksandra Balmazovič in Nina Ivanič. Kdo bo voditelj letošnje prireditve je bila namreč velika skrivnost, ki jo je podjetje Delo Revije d.d., zadržalo do začetka same prireditve, ob 20. uri.

 

16 finalistk, 6 super finalistk, 1 zmagovalka... v treh izhodih

Vseh brhkih 16 finalistk se je žiriji predstavilo v treh izhodih, stilistka Slavka Pajk pa je poskrbela, da so izhodi šestnajstih slovenskih lepotic pod sojem žarometov ta večer zasijali v vsej veličini. Najprej so se predstavile v dnevnih oblačilih Rašice, ki so navdušila zbrano občinstvo, blestele so tudi v zapeljivih kopalkah Lisce in modni obutvi Humanic, pri obeh izhodih je za nakit poskrbela Katja Koselj, nazadnje pa so očarale še v čudovitih večernih toaletah.

Vsaka finalistka je nosila večerno kreacijo enega od slovenskih kreatorjev; Tjaša Lupinc je oblekla Saro Kuduzović, Jolanda Jelen je sešila obleko Jerneji Kaplan, Simona Mihelič je ustvarjala za Tanjo Dimič, Darja Vidmar je bila izbranka Anje Urh, Rika Zadravec je oblekla Suzano Zekovič, Jaromina Kastelic je sodelovala z Barbaro Rapnik, Urška Bahčič je oblekla Barbaro Černelič, Anita Mikolič je kreatorka Mirele Korać , Jure Čuk je ustvarjal za Živo Rupnik, Tanja Basle je sešila obleko Niki Matoh, Jernej Cencič je bil izbranec Tanje Derajić, Barbara Plavec je kreirala za Rebeko Pevec, Branka Poljak je oblekla Stefanijo Bojič, Sanja Veličkovič je ustvarjala za Moniko Ćosić, Marjeta Vidic je sodelovala s Katarino Benček, Maja Ferme pa je kreirala za Aido Muratović.

Letos smo bili priča še eni novosti: krona, ki je bila podeljena letos, ni tista, ki jo je  Anamarija Avbelj, Miss Universe Slovenije 2008 prejela lani ob svoji zmagi. Nova krona je izdelek Zlatarne Celje in se blešči v modni srebrni barvi, namesto pisanih kristalčkov pa se na konicah lesketajo vijoličasti in stekleni kristalčki. Krona je na tekmovanju zelo zaželena predvsem zaradi svojega simboličnega pomena, a je vsem šestnajstim finalistkam ugajala tudi privlačno obliko, ki si jo je zamislila znana oblikovalka prestižnega nakita Zdenka Šamec.

Tjaša Kokalj, predsednica žirije, nam je pred dogodkom zaupala, ali že ima svojo favoritko. Kliknite tukaj in si oglejte video!

 

Zapeljive nagrade

Vrhunec glamuroznega dogodka je bila gotovo razglasitev zmagovalke, ki jo je žirija izbrala med 6 superfnalistkami - to so bile Monika Čosić, Aida Muratović, Stefanija Bojič, Rebeka Pevec, Mirela Korać in Katarina Benček, najbolj zaželeni naslov pa je pripadel le eni. Poleg čudovite krone in prestižnega naslova je miss Universe Slovenije 2009 Mirela Korać v trajno last prejela osebni avtomobil Ford Fiesta, ki ga podarja Summit Motors Ljubljana, ter še potovanje v vročo Grčijo, kjer ji je turistična agencija Intelekta podarila razvajanje na luksuznih počitnicah Emotions. Poleg tega pa letošnjo zmagovalko čaka tudi edinstvena nagrada, po izteku mandata bo namreč prejela še trimesečno izobraževanje na prestižni šoli New York Film Academy, plačilo bivanja v New Yorku in mesečno žepnino v vrednosti 1000 ameriških dolarjev! Vse čestitke!


Sicer pa so vse kandidatke prejele veliko vrečo ličnih daril, med njimi tudi ljubke poletne oblekice Rašica, ki so jih na tekmovanju nosile v prvem izhodu. Poleg oblek Rašica so nosile čevlje z vrtoglavo visoko peto Humanic. Še posebej vznemirljiv tako za tekmovalke, kot tudi za gledalce je bil izhod v kopalkah Lisca in prav tako čevljih Humanic.

 

Prenos v živo

Tudi letošnji televizijski spektakel Miss Universe Slovenije 2009 - najbolj priznano lepotno tekmovanje z najdaljšo tradicijo na svetu, v lasti mogotca Donalda Trumpa in televizijske hiše NBC, lastnik licence za Slovenijo pa je revijalno-založniško podjetje Delo Revije, d. d. - so gledalci lahko letos že drugič zapored spremljali v neposrednem prenosu na POP TV. Kreativni direktor prireditve prenosa z Gospodarskega razstavišča v Ljubljani je bil Donald Rose, režiser televizijskega prenosa pa Marjan Kučej. Cvet slovenske lepote in zanimivo, zabavno dogajanje si gledalci lahko ogledajo tudi v ponovitvi 10. maja ob 11.45, prav tako na Pop Tv.

 

Kje bodo izbrane lepotice preživele noč? Kliknite tukaj in si oglejte video!

 

Najlepšo med lepoticami 23. avgusta čaka potovanje na Bahame, kjer bo na svetovnem izboru Miss Universe 2009 zastopala slovenske barve, spektakel pa si boste prav tako lahko ogledali po okriljem Pro Plusa.

Preberite si tudi vse o glasbenih gostih večera. Kliknite tukaj!