One/oni

Mario jim je odžrl rdečo preprogo

Stop
12. 5. 2009, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Quartissimo izgubljajo točke v Rusiji. Ker so se morali oglasiti v Mariovo oddajo Spet doma, so zamudili promocijo med novinarji v Moskvi.

V ponedeljek so v Moskvi tudi uradno odprli 54. Evrosong z velikim koncertom, ki ga je v živo prenašala ruska televizija. Dogodka so se udeležili moskovski župan Jurij Lužkov, številne osebnosti iz najrazličnejših področij ruskega javnega življenja in delegacije vseh dvainštiridesetih sodelujočih držav. A naši predstavniki so večino dogodka zamudili, ker so se morali vključiti v oddajo Spet doma.

 

Otvoritev je enkratna priložnost za lobiranje za točke, nabiranje znanstev in fotografiranje. Vsi poskušajo čimbolj zbujati pozornost s svojimi oblačili, z mahanjem z zastavami, s slikanjem z oboževalci.

A ker so imeli Quartissimo vnaprej dogovorjeno vključitev v neposredni prenos Marieve oddaje Spet doma, so se sprehodili po rdeči preprogi že takoj na začetku, ko fotografov še ni bilo, snemalci pa tudi še niso postavili kamer. Še pred začetkom prireditve so morali odhiteti v tiskovno središče, kjer je TV Slovenija zakupila studio in satelitsko povezavo. Po intervjuju z Mariem so se sicer vrnili v evroklub, a takrat so drugi že odhajali … Škoda za zamujeno priložnost izvrstne promocije, saj bo več fotografov prisotnih samo še na razglasitvi zmagovalcev.


Na koncert so ruski organizatorji povabili številne nekdanje zmagovalce Evrosonga na čelu z zmagovalko prvega festivala davnega leta 1956 Lys Assia, ki je kljub svojim osemdesetim letom izvrstno odpela svoj Refrain. Nastopili so tudi Švedinja Carola, Dana International iz Izraela, nizozemski Teach-in, Ruslana, Marija Šerifović, koncert pa je zaključil ljubljenec domačega občinstva, lanski zmagovalec Dima Bilan.