One/oni

Se Eurosongu obeta striptiz?

Stop
13. 5. 2009, 13.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Norvežan pri Oprah, Turkinja pri ljubčku, Švedinja pa pri steklenici pijače - ponujamo sveže zanimivosti in trače iz zakulisja Eurosonga!

Prvi polfinalni večer 54. izbora za pesem Evrovizije je za nami. Dobili smo prvih deset finalistov, ki se bodo predstavili v sobotnem finalu. Medtem pa - kot vedno - burijo duhove užaljeni poraženci, trači v zakulisju in "umazane podrobnosti" letečega cirkusa, kot kritiki tudi imenujejo tekmovanje za evrovizijsko popevko.

 

Med 18 skladbami, ki so se predstavile v prvem polfinalu, so se v finale uvrstile Turčija, Švedska, Izrael, Portugalska, Malta, Finska, Bosna in Hercegovina, Romunija, Armenija in Islandija. Pred drugim polfinalom, kjer se bodo pomerili tudi slovenskimi predstavniki, pa vam ponujamo nekaj tračev in zanimivosti iz zakulisja Eurosonga.

 

Predstavnica Turčije Hadise, ki se je uspela uvrstiti v finale, naj bi bila v intimnem razmerju z avtorjem njene skladbe Sinanom Akcilom. Hadise, ki je prej skrbno skrivala svoje privatno življenje, so z novim izbrancem opazili na moskovskih ulicah.

 

Na včerajšnji tiskovni konferenci zmagovalcev so imeli novinarji priložnost, da o izvajalcih izvedo čim več zanimivih informacij. Tako je nek novinar švedsko predstavnico Maleno Ernman vprašal, če bi se še kdaj prijavila na Evrovizijo. Njen odgovor je bil: "Da, vendar samo, če bi bila dovolj pijana!"

 

{bot_newvideoholder}

 

Velikega favorita, Norvežana Alexandra Rybaka bo doletela posebna čast, saj bodo video njegovega nastopa predvajali v najbolj popularnem "talk-showu" na svetu, v oddaji Oprah Winfrey Show. Ni še znano, zakaj so izbrali prav njegovo skladbo, predvajana pa bo v sklopu oddaje o pevskih talentih, kjer bo gost provokativni kritik Simon Cowell. Alexander bo lahko svoj talent najprej dokazal že v drugem polfinalnem večeru, kjer se bo predstavil kot šesti po vrsti.

 

Nemci bodo letos preizkusili ruski recept, ko se je lanskemu zmagovalcu Dimi Bilanu na odru pridružil  svetovno znanega drsalec Jevgenij Plušenko. Nemški predstavniki Alex Sings Oscar Sings!, ki se bodo predstavili s skladbo Miss Kiss Kiss Bang, so k sodelovanju povabili znano manekenko in striptizeto Dito von Teese, ki je znana tudi kot bivša soproga razvpitega pevca Marlyina Mansona. Se nam na evrovizijskem odru obeta pr(a)vi striptiz?

 

Za sodelovanje s priznanimi glasbenimi imeni se je odločil danski predstavnik Brinck. Avtor njegove pesmi Believe Again je slavni irski pevec Ronan Keating, nekoč član popularne pop-skupine Boyzone.

 

In naši? Obleko slovenske predstavnice Martine Majerle je kreiral eden izmed najuspešnejših slovenskih kreatorjev, Zoran Garevski, ki je povedal, da bo Martina na odru kot prelep kip. Bo dovolj za boj proti starletam in Oprah?