One/oni

Umetnost razkošja

Stop
13. 5. 2009, 16.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Med 14. in 17. majem bo v Grand hotelu Union v Ljubljani razstava umetniških del umetnika Daniela Ermesa Dondéja.

Med 14. in 17. majem bo v Grand hotelu Union v Ljubljani razstava umetniških del umetnika Daniela Ermesa Dondéja.

 

V Modri sobi Grand hotela Union v Ljubljani si lahko med med 14. in 17. majem ogledate mojstrske umetnine častnega profesorja in doktorja moderne in sodobne umetnosti Dainela Ermesa Dondéja, začetnika trenda Faux Art. Dondé s svojo spretnostjo in lastnim umetniškim slogom doda replikam velikih mojstrov prav poseben pečat, prav tako pa umetnost in velike mojstrovine umetnosti približa vsem ljubiteljem lepega. Svoja umetniška dela je uspešno predstavil že v mnogih svetovnih prestolnicah (Amsterdam, Barcelona, Cancun, Ženeva, Istanbul, Kjoto, London, Madrid, Miami, Monte Carlo, Moskva, München, New York, Osaka, Pariz, Rim, Saint Moritz, Sydney, Tokio, Dunja in Zürich), svojo umetniško zbirko The Art of Luxury pa bo predstavil tudi v Ljubljani.

 

Dragocena zbirka The Art of Luxury (Umetnost razkošja) šteje več kot 60 izbranih umetniških del iz zadnje zbirke Luxury Crystal Collection (Luksuzna kristalna zbirka), ki upodabljajo portrete slavnih oseb kot so Marilyn Monroe, Mona Lisa, Elizabeth Taylor, Brigitte Bardot, Audrey Hepburn, Paris Hilton in Grace Kelly. Med razstavljenimi deli so tudi replike umetniških del Gustava Klimta, originalne slike s podpisom Daniele Ermes Dondéja ter slike, oplemenitene s kristali Swarovski, zlatom in dragulji.

 

Razstava - z umetniškimi deli, ki bodo tudi na prodaj - bo za javnost odprta med 14. in 17. majem 2009 od 10. do 22. ure.