Brina Robinik Kobal je že v kuharskem šovu MasterChef Slovenija veliko obetala, a ga je žal prekmalu zapustila. S svojo trdno voljo in odločnostjo je šla naprej. »Že kot otrok sem bila vajena, da smo doma dobro jedli in kuhali, zaradi česar sem se tudi sama zgodaj začela zanimati za kuhanje. Kuhalnico sem prvič prijela v roke pri treh letih, ko sem babici pomagala skuhati govejo juho, ki je bila pri nas na jedilniku vsako nedeljo. To mojo ljubezen so opazili domači in pri desetih letih sem za božič dobila v dar svojo prvo kuharsko knjigo. Takoj sem jo prebrala in po teh receptih tudi kaj skuhala. Lahko bi rekla, da je bila to prelomnica, ko se je začelo moje kuharsko ustvarjanje. Kljub veselju do kuhanja se nisem odločila za študij v tej smeri, temveč sem vpisala na FDV na strateško tržno komuniciranje.«
To pa seveda ne pomeni, da je pozabila na kuhanje in raziskovanje novih okusov. »Prijavila sem se na tekmovanje Nov okus Ljubljane in moj Zmajski krožnik je komisija ocenila kot najboljšega. Nikoli pa ne bom pozabila tečaja na akademiji Gordona Ramsayja v Londonu, ki sem ga kot nagrado osvojila na TikToku.« Izkušnja v MasterChefu ji je omogočila, da se je posvetila sebi in svojemu znanju. »Tam sem imela priložnost spoznati sebe in se osredotočiti na svoje sposobnosti, kar je bilo zame neprecenljivo,« pravi Brina.
Trenutno prireja ogromno kulinaričnih dogodkov po vsej Sloveniji in vodi kulinarične delavnice, kjer poučuje raznolike kuhinje. »Veliko mi pomeni prenašati svoje znanje in navduševati ljudi nad kulinariko,« pravi. Dokaj hitro se ji je izpolnila tudi želja, da bi izdala kuharsko knjigo. »Knjiga Recepti z bučnim oljem je nastala v sodelovanju z oljarno Jeruzalem in v njej je zbranih 20 receptov – od predjedi, glavnih jedi do sladic. S temi recepti sem želela dokazati, da bučno olje ni zgolj za na solato ali kapljica tega kot dodatek v bučni juhi. To pa je bil tudi prvi najin projekt z Matijo Kranjcem, kjer je bil on avtor vseh fotografij, kar mu je odlično uspelo.«
Projekt, s katerim se Brina, Matija Kranjec in tretji partner – podjetje BeLife – lahko pohvalijo, pa je prav posebna pijača. »Gre za brezalkoholno penečo se pijačo na bazi kombuče z grozdnim sokom, brinovimi jagodami in infuzijo rožmarina. To je moj poklon naravi, preprostost, ki v sebi skriva eleganco in moč. Brez podjetja BeLife ta izdelek ne bi nastal, zato sem resnično ponosna na to sodelovanje.« Poleg tega je Brina ustvarila tudi svojo Brinino skledo, ki je na voljo v Sparovi Hitroteki.
Brina in Matija Kranjec sta srečna, da sta se našla in da se je njuno prijateljstvo s časom spremenilo v ljubezen. Drug drugemu sta v oporo, oba ustvarjalna in polna idej ter strokovnjaka na svojem področju. V Brini je prisoten nemiren duh in vedno znova si želi novih izzivov. »Še vedno sem v stiku s profesorji z akademije Gordona Ramsayja, ki sem jih, ko sem bila v Londonu, tudi obiskala. Ponudili so mi, da se jim pridružim, a tokrat ne kot udeleženka tečaja, temveč v vlogi profesorice. Želela pa bi si pridobiti kulinarične izkušnje še v kakšni drugi državi, kot sta Nizozemska in Švica, pa tudi Anglija bi me mikala.«
