Nabodala caprese s pršutom in melono ter prelivom iz bazilike
»Vroče poletje in soparni dnevi so ravno pravšnji za nekaj osvežilnega in hladnega … in prav gotovo ni boljšega, če je taka jed pripravljena še hitro in enostavno. Zato so nabodala caprese s pršutom in melono ter osvežilnim prelivom iz bazilike zadetek v polno,« pravi Jasmina Pirnar Krope, ustvarjalka kulinaričnega bloga Yaska.si, od koder je tudi tale recept.
Sestavine
Nabodala
- češnjevi paradižniki
- melona
- mini mocarela
- sveža bazilika
- rezine pršuta
- lesena nabodala
Bazilikin preliv
- pest sveže bazilike
- 1 šalotka
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 3 žlice olivnega olja
- sol in poper po okusu
- žlica ali dve ledene vode
Priprava
1. Na lesena nabodala izmenično in po okusu nabodemo sestavine (paradižnik, mocarelo, melono, baziliko, pršut) in jih shranimo v hladilnik.
2. Nato pripravimo preliv iz bazilike, in sicer damo vse sestavine v blender oziroma mešalnik ter dobro zmešamo.
3. Ohlajena nabodala položimo na servirni krožnik in jih na tanko prelijemo z bazilikinim prelivom ter takoj postrežemo.
JASMININ NAMIG
Melono lahko za lepši videz izdolbemo v obliki kroglic ter pri tem uporabimo posebni pripomoček za izdolbitev sadja in zelenjave.
Nadaljevanje prispevka si preberite v reviji Jana, št. 29, 18. julij, 2023.