Pica na testu iz cvetače
Za 2 osebi
Priprava: 30 minut
Pečenje: 30 minut
Sestavine: 400 g cvetače * sol * 200 g sira gavda * 2 jajci * poper * 80 g šampinjonov * 2 majhna paradižnika * 80 g šunke * 2 vejici bazilike.
Priprava: Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Cvetačo očistimo, debelo steblo olupimo, nato pa steblo in cvetke na drobno sesekljamo. Porazdelimo na pekač, prekrit s papirjem za peko, in rahlo solimo. Pokrijemo z drugim listom papirja za peko in postavimo za 15 minut na srednjo rešetko v vročo pečico. Medtem naribamo sir. V skledi zmešamo 150 g naribanega sira, razžvrkljani jajci in poper. Cvetačo vzamemo s pekača in pustimo, da se ohladi in je mlačna. Potem jo pomešamo s sirom in jajcema, da dobimo gosto zmes. Pekač prekrijemo s papirjem za peko. Na papir porazdelimo testo tako, da dobimo dve okrogli ploščati podlagi s premerom 18 cm. Pekač damo v vročo pečico in pečemo testo 15 minut. Medtem očistimo šampinjone in jih narežemo na rezine. Tudi paradižnika narežemo na rezine. Napol pečeni podlagi na pekaču obložimo s šampinjoni, šunko, paradižnikom in preostalim sirom. Pekač spet postavimo v pečico in pečemo pici še deset minut. Pici potresemo z natrganimi listki bazilike in ponudimo.
Več v Zarji št.2, 10.1.2017