Nadevana jajčka
Za 8 oseb
Priprava: 20 minut
Sestavine: 10 jajc, 2 žlici majoneze, 1 žlica pikantne gorčice, sol, poper, šunka, pršut, kisle kumarice, peteršilj …, po želji tudi kozarček kaviarja
Jajca skuhamo trdo (osem minut), nato jih potopimo v mrzlo vodo, odcedimo, olupimo in podolžno prerežemo. Previdno izluščimo rumenjake in jih damo v skledo. Dodamo jim majonezo, gorčico in sol. Krepko premešamo z metlico za stepanje, da dobimo gladko zmes. Če so v zmesi grudice, prilijemo malo vode iz kozarca z vloženimi kumaricami. Zmes damo v vrečko za brizganje in jo nabrizgamo v izpraznjene beljakove polovice. Jajčka poljubno okrasimo: s koščkom šunke ali pršuta, z listki peteršilja, rezinami kislih kumaric ali koščki rdeče paprike, lahko tudi z nekaj zrnci kaviarja. Zložimo jih na pladenj, prekrit s solatnimi listi, in ponudimo.
Več v Zarji št. 52, 27.12.2016