(za 8 palačink)
Sestavine: za nadev: 3 čebule + olivno olje + 700 g gob + 7–8 vejic peteršilja + 5 žlic smetane za kuhanje + sol + poper; za palačinke: ½ l mleka + 9 žlic moke + 2 jajci + žlička soli + olje za peko.
Priprava: za palačinke vmešamo v mleko jajca in sol ter postopoma med mešanjem dodajamo moko, dokler zmes ni popolnoma gladka. Za 30 minut postavimo v hladilnik.
Nadev: na olivnem olju pražimo čebulo, dokler ne postekleni. Dodamo gobe in jih pražimo še 15 minut. Na koncu vmešamo še peteršilj, sol, poper in smetano.
Spečemo 8 palačink, jih obložimo z nadevom in postrežemo.
Nasvet: po želji lahko nadevane palačinke damo v pekač, jih prelijemo z mešanico enega jajca in nekaj žlic smetane ter 15 minut pečemo v pečici na 180 stopinjah C.