Nasveti

Gratinirani njoki z zeljem

Jana
23. 11. 2009, 14.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Recept kulinaričnega mojstra Slavka Adamljeta

Sestavine: 600g belega zelja + 1 čebula + šopek  rukole + 80 g kuhane šunke + 3 žlice masla + dodatno od 1 do 2 žlici masla + 150 ml juhe + sol + poper + 200 g smetane + 1 do 2 žlici limoninega soka + 500 g njokov + 150 g naribanega sira.
Priprava: V posodi na maslu popražimo čebulo. Dodamo zelje, narezano na rezance, in to zalijemo z juho.
Solimo, popramo in pokrito dušimo 10 minut, nato posodo odkrijemo in kuhamo še pet minut. Ko se juha pokuha, ji dodamo smetano in to še nekaj časa kuhamo. Začinimo jo z limoninim sokom.
Na dveh žlicah masla posebej popražimo njoke. Zelje, njoke, šunko, narezano na rezine, rukolo in polovico sira zmešamo ter naložimo v namaščen pekač. To potresemo s preostalim sirom. V pečici pečemo pri 225 stopinjah Celzija od 15 do 20 minut. Ponudimo.

Gratinirane njoke z zeljem je posebej za Jano po svojem receptu pripravil kulinarični mojster Slavko Adamlje, ki vodi Gostilno Hana na Viču v Ljubljani.

Zanimivosti

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert

par, odnosi, prepir
Partnerstvo

Rutina in samoumevnost sta eni najpogostejših uničevalk odnosov