Za 4 osebe
Priprava: 40 minut
Pečenje: 30 minut
Sestavine: 1 kg špinače * 2 čebuli * 3 stroki česna * 2 žlici olivnega olja * 4 žlice masla * 2 paradižnika * 150 g gorgonzole * 2 žlici prepraženih sončničnih semen * 4 žlice smetanovega hrena (vloženega) * sol * poper * muškatov orešček * zavitek vlečenega testa * 4 v trdo kuhana jajca.
Priprava: Špinačo očistimo, umijemo in odcedimo. Olupimo čebulo in jo na drobno sesekljamo, prav tako česen. V kozici segrejemo olje in žlico masla. Na šibkem ognju steklasto prepražimo čebulo in česen, da se zmehčata. Dodamo špinačo, premešamo in v pokriti kozici dušimo od 4 do 5 minut. Špinačo damo na cedilo in jo iztisnemo, da se dobro odteče. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Paradižnika olupimo, očistimo semenja in sesekljamo. Sir narežemo na kockice. V skledi zmešamo odcejeno in iztisnjeno špinačo, sir, paradižnik, prepražena sončnična semena, hren, poper, muškatov orešček in sol. Dobimo špinačni nadev. Razpustimo preostalo maslo. Namastimo pekač. Po navodilu z zavitka razgrnemo vlečeno testo. Pokapljamo ga z maslom in spodnjo tretjino obložimo s špinačnim nadevom. Na špinačo postavimo olupljena v trdo kuhana jajca. Od spodnje, daljše, obložene stranice zvijemo zavitek in ga preložimo na namaščen pekač. Pokapljamo ga z maslom in damo v pečico. Pečemo od 20 do 30 minut. K špinačnemu zavitku postrežemo tekoči jogurt in šunko.
Nasvet: Zavitek lahko pripravimo tudi z listnatim testom.