Poleg tega je lubenica naravno sladka in vam lahko pomaga tudi takrat, ko nastopi kriza oziroma potreba po čokoladi ali sladoledu. Vlaknine, s katerimi je lubenica bogata, vas bodo nasitile in preprečile prenajedanje. Čeprav je bogata s hranljivimi snovmi in ima malo kalorij, ima lubenica visok glikemični indeks. Tisti, ki so občutljivi za dvig krvnega sladkorja, morajo biti previdni. Lubenico je treba kombinirati z živili nizkega glikemičnega indeksa, recimo z oreškastimi plodovi, češnjami, rženim kruhom, lečo, jabolki ... Ni nujno, da v istem obroku, vendar ne pozabite, da bi morali v naslednjem obroku pojesti živila z nizkim glikemičnim indeksom, da izravnate visok glikemični indeks lubenice.
Najprej priprava
Da bi lahko po dnevih diete z lubenico ohranili proces hujšanja, zamenjajte vse sokove z navadno vodo in lubenico. Dve rezini lubenice narežite na manjše kose in jih zamrznite. Nato dajte pest zamrznjenih kosov v kozarec in dodajte vodo. Ledena lubenica bo ohladila vodo in ji dala blag okus. Ko popijete vodo, pojejte še lubenico. Z lubenico lahko tudi zmanjšate velikost obroka. Uživanje manjših obrokov je eden najboljših načinov za izgubo kilogramov, lubenica pa vam lahko pomaga ohranjati občutek sitosti.
Njena.si
Prvi koraki v samostojno življenje: Kako zavarovati svoje stanovanje?
Recept za osvežilno solato iz lubenice in sira feta
Sestavine za 4 osebe: 1 manjša lubenica (ohlajena), 150 sira feta, meta, pest pinjol. Priprava: Lubenico razpolovimo in vsako polovico razrežemo na ožje rezine. Ločimo jih od lupine in narežemo na dva centimetra velike koščke. Z noževo konico iz koščkov odstranimo čim več pešk. Koščke lubenice odcedimo, da odteče čim več soka. Meto oplaknemo pod tekočo vodo in otresemo. V ponvi na suho popražimo pinjole. Med praženjem jih premešamo, da se enakomerno popražijo. Popražene pinjole stresemo v skledico in ohladimo. Koščke lubenice razporedimo po solatnih krožnikih. Po vrhu nadrobimo feto in posujemo pinjole. Metine lističe natrgamo na manjše koščke in jih potresemo po solati.