Raziskava, objavljena v reviji BMJ, je ugotovila, da imajo tisti, ki delajo več kot osem ur na dan, 11 odstotkov večjo verjetnost, da bodo uživali tvegane količine alkoholnih pijačah.
Posamezniki, ki delajo od 49 do 54 ur na teden, imajo 13 odstotkov več možnosti, da bodo uživali tvegane količine alkohola, kot tisti, ki delajo od 35 do 40 ur na teden.
Dolg delovni čas so v preteklosti že povezali z boleznimi srca in ožilja, depresijo in anksioznostjo.
Tvegana količina alkohola pomeni več kot 14 enot na teden za ženske in 21 enot za moške - več kot toliko pomeni večje tveganje za bolezni jeter in srca, raka, kap in duševne motnje.
V raziskavo je bilo zajetih več kot deset razvitih držav, med njimi Belgija, Danska, Finska, Francija, Nemčija, Japonska, Kanada, Nova Zelandija, Španija, Švedska, Tajvan, Velika Britanija in ZDA.