Zanimivosti

Požívi svoje telo - doživi ritem Medmurja

Oglasno sporočilo
28. 9. 2023, 12.48
Posodobljeno: 3. 10. 2023, 14.39
Deli članek:

Kolesarske počitnice v Medžimurski županiji so zagotovilo sproščujočega bivanja v čudoviti naravi, s slastno hrano in pijačo lokalnega izvora ter idiličnimi razgledi, ki vabijo, da jih odkrijete.

Kolesarska pot Amazonka Evrope

Vas kljub zatonu poletja toplo vreme še nagovarja h kolesarskim potepom? Pripravite kolo, povabite partnerja, družino ali prijatelje in se odpravite na odkrivanje nam najbližjega, najobsežnejšega kolesarskega paradiža.

Za vse, ki iščete pobeg od množic in napornega vsakdana po povratku na delo, je Medmurje naravnost idilična destinacija. V Medžimurski županiji je namreč marsikaj ostalo skrito turističnim množicam, saj se regija ponaša s poudarjanjem kvalitete nad kvantiteto tudi na področju turizma. Kljub temu svoje obiskovalce sprejme in pogosti z navdušenjem, pozornostjo in popolno predanostjo, gostje pa lahko zato doživijo pristno, neprecenljivo izkušnjo tradicije in lokalnega življenja.

Murska kolesarska pot

Raziščite medžimursko županijo v gibanju

Medžimurje živi v gibanju; tako prebivalci kot gostje lahko uživajo v številnih priložnostih za rekreacijo in šport. Regija je predvsem atraktivna zaradi slikovitih zunanjih športnih površin in ugodnega podnebja za gibanje na prostem. Zaradi odličnih pogojev in športnega vzdušja je bila medžimurska županija razglašeno tudi za evropsko športno regijo. Ta nagrada ni le simbolično priznanje, ampak odraža tudi odlične pogoje in športno vzdušje, ki kraljuje v tej regiji. Medžimurje s ponosom prva in zaenkrat edina na Hrvaškem nosi ta naziv, kar dodatno poudarja njeno posvečenost aktivnemu življenjskemu slogu.

Sožitje z naravo

Ekologija in trajnost sta prioriteti lokalne uprave, v okviru katerih regija obiskovalcem zagotavlja prav sanjsko turistično izkušnjo. Obiskovalcem medžimurske županije se tako obeta sanjska turistična izkušnja, saj sta ekologija in trajnost visoko na seznamu prioritet lokalne uprave. To ni le območje, kjer narava in človek sobivata v harmoniji, temveč tudi prostor, kjer se spoštujejo vrednote in se ohranja kulturna dediščina.

Pušipelova kolesarska pot

Kako in kam s kolesom?

S svojo raznoliko, čudovito pokrajino in dobro razvito kolesarsko infrastrukturo je območje županije pravi raj za kolesarje. Gre namreč za najgostejšo mrežo urejenih kolesarskih poti na Hrvaškem in eno najbolj atraktivnih in razgibanih regij za ljubitelje dvokolesnih 'konjičkov'. Vzponi na očarljive, blago vzpenjajoče se vinorodne griče nudijo neskončno motivacije za športno aktivnost - od odličnih razgledov in prijetnih krajev za postanek do resne višinske izzive za tiste, ki se želijo bolj spotiti.

Nižinske poti ob reki Muri in Dravi so primerne za družine in posameznike, ki iščejo enostavno kolesarjenje iz čistega užitka, pa tudi za vse tiste, ki lovite vsako sekundo hitrostnih izzivov. Medžimurje se ponaša s kar 888 km kolesarskih poti na 750 km2 površine, med katerimi so znane mednarodne poti - EuroVelo 13, Kolesarska pot Amazonka Evrope, Dravska pot, Murska pot in druge, tako da iskanje prave poti glede na želje in zmožnosti nikakor ni zahtevno opravilo. Med najbolj priljubljenimi potmi so:

Prepričajte se, zakaj je ta dinamična regija prava destinacija tudi za vas in pustite, da vaša pedala požene utrip Medžimurske županije.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov