Nekdanja zmagovalka MasterChefa nam je za praznične dni razkrila svoj sladki recept. »Namesto potice sem pripravila babko, sladek kruh z orehovim nadevom. Za testo potrebujete 500 g moke (manitoba), 200 ml mleka, 100 ml vode, 100 g nahranjenih droži, 60 g rjavega sladkorja, aromo vanilje, 40 g jajčnega rumenjaka in 45 g masla (na sobni temperaturi). Za nadev pa 250 g orehov, 60 g sladkorja, 1 žlico ruma, 2 žlici tople vode, 50 g maskarponeja in 50 g stopljenega masla. Vse sestavine, razen masla, gnetemo v mešalcu 10–15 minut. Nato postopoma dodamo maslo, ki ga predhodno narežemo na kocke.«
»Spet gnetemo 5–10 minut. Testo prestavimo v posodo in pokrijemo. Pustimo vzhajati na sobni temperaturi 4–6 ur, da podvoji volumen. Do drugega dne damo testo v hladilnik. Naslednji dan testo razvaljamo na debelino 0,5 cm, premažemo z maslom in namažemo z nadevom. Po želji lahko dodamo koščke čokolade in rozine. Zavijemo v klobaso, ki jo razrežemo na pol, in spletemo kitko. Prestavimo v primeren namaščen pekač in vzhajamo še dve uri pred peko. Pečemo na 180 stopinj Celzija okoli 45 minut. Ko je babka pečena, jo premažemo z maslom in postavimo na rešetko, da se ohladi. Pa dober tek!«