Sestavine:
- 100 g koruznega škroba
- 1 kg perutničk, splaknjenih in osušenih
- 30 g moke
- 1 žlička sladke paprike v prahu
- 1 žlička česna v prahu
- 1 žlička mletega kajenskega popra
- 2 žlički pecilnega praška
- 2 žlički soli
- 1 žlička mletega črnega popra
- 150 ml vode
- rastlinsko olje za cvrtje
- 150 g ameriške omake Buffalo (zamešamo 100 g stopljenega masla, 100 g pekoče čilijeve omake, 2 žlici belega kisa, 2 žlici worcestrske omake)
Priprava:
1. V večji posodi premešamo perutničke s 30 g koruznega škroba, tako da se na perutničkah naredi sloj škroba. Razporedimo jih na večji pladenj in položimo za 20 minut v hladilnik, da se popolnoma osušijo in ohladijo.
2. V drugi posodi premešamo preostali koruzni škrob z moko, papriko, česnom, kajenskim poprom, pecilnim praškom, soljo in poprom. Počasi dodajamo vodo in sproti mešamo, dokler se ne znebimo vseh grudic in dobimo gladko tekočo zmes.
3. V večjem loncu segrejemo olje za cvrtje na 180 stopinj Celzija.
4. Perutničke pomočimo v tekočo zmes in odcedimo, kar je odveč. Cvremo jih v olju, dokler niso zlato rjave barve (8-10 minut). Vzamemo jih iz olja in položimo na kuhinjske brisače, ki bodo vpile odvečno maščobo.
5. Piščanca položimo v večjo čisto posodo in ga polijemo z omako Buffalo, tako da se vse perutničke prelite z omako. Serviramo še tople.