Ko je zunaj vroče in soparno, so hladne juhe idealna poletna jed. Zakaj ne bi za spremembo naredili sadne?
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g svežih jagod
- 300 g lubenice
- 1 banano
- 3 limete (ali po okusu)
- baziliko
- stevio ali drugo sladilo
- sladko smetano ali mascarpone
Priprava:
Jagode operemo in očistimo, lubenici odstranimo peške in zrežemo na kocke. Približno tretjino sadja prihranimo za okrasitev, ostale pa skupaj z banano v električnem mešalniku zmešamo v gladko kašo.
Sadni kaši dodamo limetin sok in sladilo po okusu in dobro premešamo.
Juho za 1 uro postavimo v hladilnik .
Vlijemo v ohlajene skodelice, po vrhu potresemo koščke jagod in lubenice, ki smo jih prihranili, okrasimo z baziliko, dodamo žlico stepene smetane ali mascarponeja in postrežemo.