Zanimivosti

Ideja za hitro kosilo: Piščančje enčilade

kl
29. 5. 2021, 12.29
Posodobljeno: 29. 5. 2021, 12.55
Deli članek:

Enčilade so tortilje ovite okoli nadeva in prelite z omako, prihajajo pa iz Mehike.

tasteofhome.com
Piščančje enčilade

Za hitro pripravljen in okusen obrok boste potrebovali le okoli pol ure. Zagotovo vas bodo nasitile.

Za 4 osebe potrebujete:

300 g piščančjih prsi, narezanih na kocke

30 g moke

2  čajni žlički masla

15 dag naribanega sira (tilzter ali gauda)

15 dag naribanega sira cheddar

8 tortilj (pogretih)

1/2 l piščančje jušne osnove

šopek nasekljanega koriandra

nekaj sesekljanih svežih zelenih feferonov

sol

Priprava

Raztopite maslo in vanj vmešajte moko, tako da nastane gladka masa. Počasi dodajajte piščančjo jušno osnovo in med mešanjem kuhajte, dokler se ne zgosti (običajno 2-3 minute).

Vmešajte še koriander in polovico feferonov ter posolite po okusu.

V nastali omaki na hitro pokuhajte piščančje prsi (približno 7 minut). Pokuhane kose mesa vzemite iz omake in jih ohladite.

Ko so hladni, jim dodajte naribani tiltzer ali gaudo in primešajte ostanek feferonov. To maso nadevajte na pogrete tortilje in naredite majhne zavitke - kot palačinke.

Zavitke položite v pekač, prelijte z omako in posipajte z naribanim cheddarjem.

Pecite nepokrito v pečici, segreti na 200 stopinj, 15-18 minut.

Ko so enčilade pečene, jih servirajte na krožnike - po 2 enčiladi na osebo - poleg pa postrezite zeleno oziroma mešano solato.