Rustikalni, z okusom načrtovani in skrbno pripravljeni delikatesni krožniki so trenutno ena najbolj trendovskih oblik postrežbe hrane. Združujejo vse najbolj priljubljene prigrizke, najokusnejše delikatese in barvito sočno sveže sadje v enem.
Govorimo o najkakovostnejših mladih in staranih sirih, ki so navadno v središču pozornosti, prefinjenih sušenih mesninah, lokalnem svežem sadju, pa do mediteranskih dobrot – od oliv do datljev, paradižnikov in oreščkov, svežih zelišč, grozdja ter domačih krekerjev, grisinov in popečenih kruhkov. Dodamo lahko tudi razne namaze, svežo in vloženo zelenjavo, pikantna olja, gozdne jagode, užitne cvetlice, kuhana jajca ter prelijemo z medom, balzamičnim kisom, olivnim oljem … skratka, kot naročeno za spomladanska in poletna druženja.
Povzdignimo »pladenj z narezki« na nivo umetniškega dela. Hvaležne nam bodo ne le brbončice, pač pa tudi oči in navdušeni gostje.
Raznoliko, ne veliko
Pri nakupovanju sestavin izberite čim več raznolikih elementov, namesto da bi kupili le nekaj enakih v večjih količinah.
Skrbno izbrani elementi
Sestavine za svoj delikatesni krožnik izberite skrbno. Naj bodo čim bolj kakovostne, sveže in domače. Raje manj in dobro kakor veliko in ceneno. Razlika bo vsem očitna.
Izbira krožnika
Svetujemo, da se izognete vsem posodam, ki niso ravne – kot na primer krožniki. Izberite kos lesa, pladenj ali desko za bolj rustikalen videz in kamen ali škatlo za bolj modernega.
Urejeni kaos
Postavitev samih elementov naj bo nekoliko »naravna«, pa vendar ne popolnoma kaotična. Naj vsako živilo dobi svoj prostor na deski.
Dekoracija
Za piko na i dodajte nekaj barve in vonja s svežimi zelišči ali celo užitnim cvetjem.