Tokrat vam recepta za testo ne bomo pridali, saj danes lahko že pripravljeno testo kupite v trgovini ali bližnji pizzeriji. Ponujamo pa vam samo eno od zanimivih idej za nadev.
Potrebujete:
1 večji gomolj komarčka/koromača
1/2 limone
1 jušno žlico olivnega olja
2 srednje veliki čebuli
1/4 čajne žličke komarčkovih zrn, zdrobljenih v možnarju
12 manjših fig, prerezanih na polovico
1,5 jušne žlice balzamičnega kisa
1 ščepec sladkorja
180 g gorgonzole zdrobljene na koščke
2 veliki žlici lešnikov, prepolovljenih in prepraženih
poper
Priprava:
Segrejte pečico in pripravite testo za pizzo. Na pekač položite polo peki papirja, nanj pa testo za pizzo. Lahko ga premažete z malo olivnega olja, da se vam ne posuši, medtem ko pripravljate nadev.
Razrežite gomolj komarčka na 4 dele in odstranite trde zunanje liste. Narežite gomolj na tanke lističe in jih položite v skledo z limoninim sokom, da ne porjavijo.
V ponvi segrejte olje, dodajte nasekljano čebulo in ščepec soli ter pražite na srednji temperaturi okoli 7 minut. Potem dodajte eno do dve žlici vode, popoprajte in pokrije ponev s pokrovom ter kuhajte še kakšnih 10 minut.
Dodajte skoraj ves komarčkek, zdrobljena semena in kuhajte še okoli 10 minut. Pri tem mešajte, dokler tekočina popolnoma ne izpari.
Nadev položite na testo za pizzo, potem po njem potrosite še ostanke svežega komarčka. Povrh razporedite fige, poškropite z balzamičnim kisom in potresite z malo sladkorja in popoprajte.
Tako obloženo pizzo postavite v segreto pečico in pecite okoli 8 do 12 minut oziroma dokler testo ne postane zlato rumeno-rjavo, fige pa karamelizirajo.
Nekje na polovici pečenja na pizzo nadrobite še gorgonzolo in pecite do konca. Preden postrežete posujte pizzo še s praženimi lešniki in sesekljanim zelenim delom komarčka.