Zanimivosti

To so najljubši piškoti zvezdnic

M. K.
15. 12. 2020, 10.09
Posodobljeno: 15. 12. 2020, 10.53
Deli članek:

Igralka se pri njih zgleduje po babici, manekenka pa jih prodaja. Izbrskali smo recepte, ki jih bomo zagotovo tudi preverili. Iz revije ★★★ NOVA ★★★

splet
Piškotki "Masleni oblački" in "Čista desetka"

Eden od bolj priljubljenih hobijev in razvedril zvezdnikov med prestajanjem časa v svojem domu zaradi koronske pandemije, je kuhanje in pečenje. Zanimalo nas je, po katerih receptih posegajo priljubljene zvezdnice za pripravo prazničnih piškotov. Reese Witherspoon se rada zgleduje po babici, ki jo je navdušila nad pripravo peciva, manekenka Karlie Kloss pa je tako navdušila s svojim receptom za veganske brezglutenske piškote z agavinim sirupom za sladilo (ki so baje čista desetka), da jih celo prodaja pod blagovno znamo Karlie’s Kookies.

splet
Reese Whiterspoon in "Masleni oblački"

Reese Witherspoon - Masleni oblački s pinjencem

Čas priprave: pribl. 15 minut

Čas peke: pribl. 15 minut

Za 8 piškotov potrebujemo:

120 g masla (30 g stopljenega; 90 g v kockah)

250 g moke

15 g pecilnega praška

10 g soli

4 g soda bikarbone

200 ml pinjenca

Postopek:

  1. Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko in ga premažemo s stopljenim maslom.
  2. V veliki posodi z metlico zmešamo skupaj moko, pecilni prašek, sol in sodo bikarbono. S prsti vtremo kocke masla v zmes, dokler ne ostanejo za zrno graha velike kepice. Z vilicami počasi vmešamo v maso pinjenec, dokler ne dobimo grobega testa.
  3. Na pomokani površini testo gnetemo, dokler ne postane bolj gladko. Nežno ga razvaljamo v pravokotnik (približno 15 cm x 25 cm) in razrežemo z modelom za piškote.
  4. Preostanek stopljenega masla namažemo po piškotih. Pečemo 10–15 minut, dokler piškoti ne postanejo puhasti in zlato rjavi.

splet
Čista deseteka Karlie Kloss

Karlie Kloss - Piškoti »čista desetka« (Veganski in brez glutena)

Čas priprave: 10 minut

Čas peke: 8 minut

Potrebujemo:

200 g mandljeve moke

100 g ovsa (ne mletega)

ščepec sode bikarbone

ščepec pecilnega praška

ščepec soli

30 g mandljev (oluščenih)

120 g temne čokolade (drobno nasekljane)

80 g olivnega olja

90 g agavinega sirupa

1 žličko vaniljevega ekstrakta

Postopek:

  1. Pečico segrejemo na 150 stopinj Celzija.
  2. V večji posodi združimo vse suhe sestavine in dobro premešamo. Dodamo mokre sestavine in z mešalnikom obdelujemo, da dobimo gladko zmes.
  3. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj polagamo enako velike kepice, ki jih sploščimo z dlanjo. 
  4. Piškote pečemo približno 8 minut oziroma dokler ne postanejo zlato rjavi. Postrežemo takoj ali pospravimo v neprodušno posodo.

Ne pozabite! Nova številka revije ★★★ NOVA ★★★ vas že čaka pri prodajalcih in seveda  na spletu lahko pa obiščete tudi njen Facebook profil

********* MORDA VAS ZANIMA TUDI TO **********

Uspešnica epidemije sprožila šahovsko evforijo