Eden od bolj priljubljenih hobijev in razvedril zvezdnikov med prestajanjem časa v svojem domu zaradi koronske pandemije, je kuhanje in pečenje. Zanimalo nas je, po katerih receptih posegajo priljubljene zvezdnice za pripravo prazničnih piškotov. Reese Witherspoon se rada zgleduje po babici, ki jo je navdušila nad pripravo peciva, manekenka Karlie Kloss pa je tako navdušila s svojim receptom za veganske brezglutenske piškote z agavinim sirupom za sladilo (ki so baje čista desetka), da jih celo prodaja pod blagovno znamo Karlie’s Kookies.
Reese Witherspoon - Masleni oblački s pinjencem
Čas priprave: pribl. 15 minut
Čas peke: pribl. 15 minut
Za 8 piškotov potrebujemo:
120 g masla (30 g stopljenega; 90 g v kockah)
250 g moke
15 g pecilnega praška
10 g soli
4 g soda bikarbone
200 ml pinjenca
Postopek:
- Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko in ga premažemo s stopljenim maslom.
- V veliki posodi z metlico zmešamo skupaj moko, pecilni prašek, sol in sodo bikarbono. S prsti vtremo kocke masla v zmes, dokler ne ostanejo za zrno graha velike kepice. Z vilicami počasi vmešamo v maso pinjenec, dokler ne dobimo grobega testa.
- Na pomokani površini testo gnetemo, dokler ne postane bolj gladko. Nežno ga razvaljamo v pravokotnik (približno 15 cm x 25 cm) in razrežemo z modelom za piškote.
- Preostanek stopljenega masla namažemo po piškotih. Pečemo 10–15 minut, dokler piškoti ne postanejo puhasti in zlato rjavi.
Karlie Kloss - Piškoti »čista desetka« (Veganski in brez glutena)
Čas priprave: 10 minut
Čas peke: 8 minut
Potrebujemo:
200 g mandljeve moke
100 g ovsa (ne mletega)
ščepec sode bikarbone
ščepec pecilnega praška
ščepec soli
30 g mandljev (oluščenih)
120 g temne čokolade (drobno nasekljane)
80 g olivnega olja
90 g agavinega sirupa
1 žličko vaniljevega ekstrakta
Postopek:
- Pečico segrejemo na 150 stopinj Celzija.
- V večji posodi združimo vse suhe sestavine in dobro premešamo. Dodamo mokre sestavine in z mešalnikom obdelujemo, da dobimo gladko zmes.
- Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj polagamo enako velike kepice, ki jih sploščimo z dlanjo.
- Piškote pečemo približno 8 minut oziroma dokler ne postanejo zlato rjavi. Postrežemo takoj ali pospravimo v neprodušno posodo.
Ne pozabite! Nova številka revije ★★★ NOVA ★★★ vas že čaka pri prodajalcih in seveda na spletu lahko pa obiščete tudi njen Facebook profil
********* MORDA VAS ZANIMA TUDI TO **********