Sladice poimenovane po Belem Božiču ni treba peči, naredite pa jo lahko v nekaj minutah. Res pa je tudi, da je sladica iz Avstralije hladna, saj imajo tam v času božičnih praznikov poletje.
Sestavine
250 g kokosove maščobe
140 g sladkorja v prahu
180 g rozin
100 g sesekljanih kandiranih češenj
100 g sesekljanih suhih marelic
85 g kokosove moke
106 g polnomastnega mleka v prahu

Gospodarstvo
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
40 g riževih kosmičev
Postopek
Manjši pekač (cca 20x30 cm) obložite s papirjem za peko.
Na nizkem ognju stopite kokosovo maščobo.
V večjo posodo stresite sladkor, dodajte pa vse ostale suhe sestavine in premešajte, na koncu pa dodajte še stopljeno maščobo in še enkrat premešajte, dokler sestavine niso enakomerno razporejene.
Maso presipajte v pekač in jo s hrbtom žlice ali ploskim predmetom stisnite. Zmes pokrijte z aluminijasto ali plastično folijo in postavite v hladilnik, da se strdi.
Strjeno sladico narežite na kocke in postavite na mizo. Kocke, ki bi morebiti ostale, hranite v hladilniku.