Zahvaljujoč tema dvema receptoma bodo piščančja prsa videti kot ocvrta, čeprav boste za pripravo porabili zelo malo ali celo nič olja.
Recept št. 1
Sestavine
- 400 g piščančjih prsi
- 3 dl mleka
- 100 g drobtin
- 3 posušeni paradižniki
- 2 žlici kaper
- 1 strok česna
- 2 koromača
- 1 žlička sesekljanega peteršilja
- 2 pomaranči
- sol
- oljčno ulje
Priprava
1. Pečico segrejte na 180 stopinj
2. Prsi narežite na filete in prelijte z mlekom ter pustite namakati 30 minut.
3. Na drobno sesekljajte posušene paradižnike, kapre in česen in jih vmešajte v drobtine. Dodajte tudi peteršilj.
4. Namastite pekač. Filete povaljajte v zmesi in jih razporedite po pekaču.
5. Tako panirane filete pokapajte z malo oljčnega olja in pecite 20 minut
Recept št. 2
Sestavine:
400 g piščančjega ali puranjega mesa
200 g koruznih kosmičev (corn flakes)
2 dl mleka
1 žlička sladke paprike v prahu
česen v prahu
suhi rožmarin
sol
Priprava
1. Pečico segrejte na 180 stopinj,
2. Meso narežite na večje kose in jih 15 minut namakajte v mleku
3. V tem času koruzne kosmiče dajte v plastično vrečko in jih s kozarcem zdrobite v drobtine.
4. Kosmičem dodajte sol, sladko papriko, česen in rožmarin ter vse skupaj premešajte.
5. Meso povaljajte v zmesi in jih razporedite po namaščenem pekaču.
6. Pekač postavite v pečico in pecite 25 minut.
Dober tek!