Zanimivosti

Živila, ki ne spadajo v hladilnik

M. K.
4. 7. 2020, 12.19
Posodobljeno: 4. 7. 2020, 12.38
Deli članek:

★★★ REVIJA BODI ZDRAVA ★★★

profimedia
hladilnik

Se tudi vi kdaj znajdete v dilemi, kam z živili, da bi ohranili njihovo svežino? Poiskali smo nekaj vsakdanjih živil, ki jim hranjenje v hladilniku svežine ne bo podaljšalo, še več, celo ne bo jim dobro delo.

1. Avokado v hladilniku shranjujte le, če želite, da hitreje dozori.

2. Čebula bo v hladilniku postala mehka, hitreje bo splesnela, saj je v hladilniku veliko vlage.

3. Paradižniki so bolj sočni, če so bolj zreli. Hranjenje v hladilniku bo ta proces zavrlo. Če torej ne želite paradižnikov brez okusa, jih ne hranite v hladilniku.

4. Bazilika, ki jo hranimo v hladilniku, hitreje ovene, poleg tega pa bo vsrkala vse vonjave preostale hrane iz hladilnika, zaradi česar bo njen okus precej slabši. Raje jo dajte v kozarec z vodo in jo hranite na sobni temperaturi.

5. Kava prav tako ne spada v hladilnik, saj bo vsrkala vse preostale vonjave.

6. Česen se bo v hladilniku zmehčal in splesnel.

7. Med na hladnem kristalizira in izgubi značilno aromo.

8. Krompir ne spada v hladilnik. Nizke temperature bodo škrob spremenile v sladkor, zaradi česar bo krompir postal zelo sladek.

9. Kruh, ki ga hranimo v hladilniku, se hitro posuši.

10. Olivno olje hranite v hladnem in temnem prostoru, nikakor pa ne v hladilniku.

Še nekaj uporabnih napotkov

- Za brokoli velja, da hitro izgubi svežino, zato ga je treba čim prej porabiti. Za čim daljšo svežino pa ga hranite v hladilniku, in sicer v odprti posodi.

- Za daljšo svežino korenčku odrežite vrhove. Priporočljivo je, da ga vsakih nekaj dni namočite v hladni vodi, nato pa ga vrnete v zaprto posodo v hladilniku.

- Preden paprike postavite v hladilnik, jih shranite v plastično vrečko – tako bodo zdržale teden ali dva.

- Če boste bučke uporabili v nekaj dneh, jih ne dajajte v hladilnik, kljub temu pa jih hranite na hladnem.

- Kumare je najbolje hraniti v hladilniku, zavite v vlažno krpo. Če jih boste uporabili v dnevu ali dveh, pa sploh ni treba, da jih imate v hladilniku, temveč jim omogočite hladen prostor za hranjenje.

Še več drugih koristnih nasvetov najdete v

★★★ REVIJA BODI ZDRAVA ★★★