Poletni pikniki malo drugače: zelenjavno-ribja nabodala
Oglasno sporočilo
1. 7. 2020, 11.19
Posodobljeno: 1. 7. 2020, 13.15
Deli članek:
Ste tudi vi malce naveličani tradicionalnih piknikov in miz, ki se šibijo pod dobrotami iz mesnih izdelkov? Morda je čas, da preizkusite nekaj novega in popestrite nabor kulinaričnih dobrot z zelenjavnimi različicami vaših najljubših jedi. Sveža in sezonska zelenjava je namreč odlična izbira za vse tiste, ki želite uživati v lahkih, okusnih in zdravih piknik poslasticah. Za vas smo izbrali recept, ki bo zagotovo navdušil ljubitelje zelenjave in rib.
Zelenjavno-ribja nabodala
Sestavine
2 srednje veliki bučki
5 paradižnikov
1 rdeča paprika
3 fileji ribe po vašem izboru
Ščepec soli in popra
Oljčno olje
Postopek
Fileje ribe in zelenjavo dobro operemo, osušimo in narežemo. Koščke nanizamo na lesena nabodala in jih začinimo s soljo ter poprom. Dobro segret žar premažemo z oljčnim oljem in nanj razporedimo nabodala. Med peko jih obrnemo, da se zapečejo enakomerno.