Seveda je pomembno, da vso hrano zaščitimo pred mrčesom in strežemo v gosti senci. Vse pa pripravimo že nekaj ur ali celo dan pred praznovanjem, da bomo tudi kot gostitelji lahko uživali v prijetni družbi.
Zelenjavni kolački
Za 12 kolačkov
Priprava: 60 minut
Sestavine: 600 g krompirja, 1 rdeča paprika, 1 majhna bučka, olivno olje, 4 jajca, 100 ml smetane, 100 g naribanega ementalca, 3 žlice sesekljanega drobnjaka, 1 žlička svežega timijana, sol, poper, maščoba za pekač.
Priprava: Krompir skuhamo z olupki vred (15–20 minut), potem pa ga olupimo in narežemo na rezine. Papriko razpolovimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na trakove. Bučko razpolovimo in narežemo na debelejše rezine. Zelenjavo pražimo 5 minut na vročem olju in potem odstavimo, da se ohladi. Jajca razžvrkljamo, dodamo smetano in sir, premešamo, potem pa prelijemo prek pražene zelenjave in krompirja. Dodamo drobnjak in timijan, solimo, popramo. Dobro premešamo, potem pa s to mešanico napolnimo vdolbine pekača za mafine. Pečemo 20 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj.