"Po številnih neuspelih in kompliciranih, zahtevnih receptih s petimi zvezdicami sem ugotovila, da moram biti praktična mama, ki naredi hitro in okusno! In prejšnji teden sem tako naredila torto – v spletni iskalnik sem v nemščini vtipkala ’najlažja čokoladna torta’ vtipkala in je našel nemško varianto najlažje čokoladne torte! In res, zmiksala sem stopljeno čokolado, sladkor, jajca, maslo, nekaj pecilnega praška, limonino lupinico in vanilin sladkor, vlila v pekač in ... Voila!"
Najlažja čokoladna torta
Sestavine:
200 g čokolade z 70 odstotki kakava
200 g masla
150 g sladkorja
1 vaniljev sladkor
4 jajca
80 g moke
1 neškropljena limona
dodatno maslo za pekač
Priprava:
Pečico nastavimo na 200 stopinj. Model za torte namažemo z maslom ali obložimo s peki papirjem. Čokolado stopimo v skledi nad vročo vodo, nato ji dodamo maslo. V drugi skledi zmešamo sladkor, jajca, vaniljev sladkor in naribano lupinico limone. Dodamo še moko in premešamo, nato dodamo še čokoladno masleno mešanico in vse skupaj premešamo. Če želimo, lahko zdaj dodamo še čokoladne kapljice ali koščke čokolade, da je torta bogatejša. Maso vlijemo v pekač in pečemo približno 18 minut, da je torta v notranjosti še vedno sočna.