Polnozrnate tortilje s piščancem
Za 4 osebe
Priprava: 70 minut
Sestavine: 100 g rjave leče, 300 g piščančjih prsi (brez kosti in kože), 1,5 žlice olivnega olja, 2 ščepca soli, poper, 1 rdeča čebula, 1 rdeča paprika, 1 konzerva (400 g) paradižnika v koščkih, 1 konzerva (450 g) belega fižola, 1 žlica mešanice provansalskih začimb, 1/2 glavice ledenke, 2 manjša paradižnika, 4 polnozrnate tortilje, 10 g sesekljanega peteršilja.
Priprava: Lečo skuhamo po navodilih na embalaži in stresemo na cedilo, da odteče odvečna voda. Piščančje prsi namažemo s pol žlice olivnega olja, solimo in popramo ter spečemo na žaru ali v ponvi. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Papriki odstranimo semena in j narežemo na trakove. V ponvi segrejemo preostalo olje in 5–10 minut pražimo čebulo. Dodamo paradižnik v koščkih, odcejen fižol in lečo. Vmešamo začimbno mešanico in kuhamo 5 minut. Solato umijemo in natrgamo na koščke. Paradižnik narežemo na četrtine, piščanca na rezine. Tortilje segrejemo v ponvi brez maščobe, vsako obložimo s solato, zelenjavo, paradižnikom in mesom. Potresemo s peteršiljem in takoj ponudimo.