Zanimivosti

Zvijem in pojem

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja
10. 6. 2019, 11.01
Deli članek:

Če je v shrambi paket tortilj, v hladilniku pa kakšen kos mesa in predvsem zelenjava, kot sta avokado in paradižnik, lahko hitro pripravimo okusen prigrizek. Za kosilo ali večerjo bo teknil tako gostom kot domačim, lahko pa postane celo uspešnica vašega naslednjega piknika.

Revija Zarja
Zvitki s piščancem

Polnozrnate tortilje s piščancem

Za 4 osebe

Priprava: 70 minut

Sestavine: 100 g rjave leče, 300 g piščančjih prsi (brez kosti in kože), 1,5 žlice olivnega olja, 2 ščepca soli, poper, 1 rdeča čebula, 1 rdeča paprika, 1 konzerva (400 g) paradižnika v koščkih, 1 konzerva (450 g) belega fižola, 1 žlica mešanice provansalskih začimb, 1/2 glavice ledenke, 2 manjša paradižnika, 4 polnozrnate tortilje, 10 g sesekljanega peteršilja.

Priprava: Lečo skuhamo po navodilih na embalaži in stresemo na cedilo, da odteče odvečna voda. Piščančje prsi namažemo s pol žlice olivnega olja, solimo in popramo ter spečemo na žaru ali v ponvi. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Papriki odstranimo semena in j narežemo na trakove. V ponvi segrejemo preostalo olje in 5–10 minut pražimo čebulo. Dodamo  paradižnik v koščkih, odcejen fižol in lečo. Vmešamo začimbno mešanico in kuhamo 5 minut. Solato umijemo in natrgamo na koščke. Paradižnik narežemo na četrtine, piščanca na rezine. Tortilje segrejemo v ponvi brez maščobe, vsako obložimo s solato, zelenjavo, paradižnikom in mesom. Potresemo s peteršiljem in takoj ponudimo.

Objavljeno v reviji Zarja št. 23, 4. 6. 2019.