Zanimivosti

Ta teden kuhamo s plesalcem Jernejem Brenholcem

Lara Jelen, Zvezde
4. 6. 2019, 16.01
Deli članek:

Jernej Brenholc dobršen del svojega dneva preživi v plesnih dvoranah. In ker tam porabi ogromno kalorij, si lahko občasno popolnoma brez slabe vesti privošči kaj sladkega. Kot je recimo fino pecivo, ki ga obožuje.

POP TV
Jernej Brenholc

Fino pecivo 

Sestavine:
250 gramov margarine
100 g sladkorja
4 jajca
150 g moke
ščepec soli
100 g čokolade (narezane, da dobimo manjše koščke)
100 g narezanih ali grobo mletih orehov
1 vaniljev sladkor
1 pecilni prašek

Priprava:
Rumenjake in sladkor stepemo, dodamo margarino in premešamo. Dodamo narezane ali grobo mlete orehe in čokolado ter premešamo. Potem dodamo moko s pecilnim praškom, premešamo in postopoma dodajamo sneg iz beljakov. Pečemo 15 minut pri 200 stopinjah Celzija.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 22, 29. 5. 2019.