Zanimivosti

Jagodne kroglice z oblivom iz bele čokolade

M. O. Ž., Zarja
28. 5. 2019, 16.01
Deli članek:

Pripravimo jih kakšen dan pred dogodkom, okrasimo po želji in nabodemo na palčke ter postavimo v visoke kozarce, kamor natresemo sladkor za večjo stabilnost. Vedno jih zmanjka, zato poskrbite, da jih bo dovolj.

Pixabay
Jagodne kroglice

Za 25 kroglic

Jagodne kroglice z oblivom iz bele čokolade

Priprava: 35 minut

Sestavine: 200 g bele čokolade, 100 g sladke smetane za stepanje, 50 ml jagodnega pireja, 2 žlički mletega kardamoma, 2 žlici bezgovega sirupa.

Za okras: 100 g bele čokolade.

Priprava: Belo čokolado zrežemo na koščke. V lonec zlijemo smetano, pretlačene jagode, kardamom in sirup ter segrevamo do vrenja. Prelijemo prek čokolade in dobro premešamo. Odložimo na hladno za vsaj štiri ure. Iz mase oblikujemo kroglice in jih pomočimo v stopljeni beli čokoladi. Okrasimo po želji.

Objavljeno v reviji Zarja št. 21, 21. 5. 2019.