Sestavine za 4 osebe:
4 telečje zarebrnice po 250 g,
800 g bele čebule,
120 g masla ali druge maščobe,
sol,
beli poper,
2 žlici belega vinskega kisa,
100 g smetane za stepanje,
malo moke,
šopek bazilike,
50 ml čiste goveje juhe in
150 g goste kisle smetane.
Čebule olupimo in razrežemo na četrtine. V kozici segrejemo 70 g masla ali druge maščobe, dodamo čebulo, pokrijemo in 10 minut bolj dušimo kot pražimo. Posolimo in popopramo, prilijemo kis in smetano za stepanje ter v odkriti kozici počasi dušimo še 10 minut. Zarebrnice oplaknemo, popivnamo, natremo s soljo in poprom ter povaljamo v moki. V ponvi segrejemo preostalih 50 g masla in zarebrnice na vsaki strani pečemo od 7 do 9 minut. Bazilikine liste sesekljamo. Pečene zarebrnice vzamemo iz ponve in imamo na toplem. V ponev prilijemo juho, postrgamo po dnu in zavremo. Dodamo kislo smetano in baziliko ter nekoliko pokuhamo. Zarebrnice in čebulno prilogo naložimo na pladenj in prelijemo z omako iz ponve. Za drugo prilogo ponudimo krompir ali drugo poljubno prilogo.
Svežo baziliko lahko nadomestimo z nekaj ščepci suhe bazilike, ki jo res drobno zmanemo med prsti.