Z bulgurjem
Za 4 osebe
Priprava: 50 minut
Sestavine: 600 g maslene buče, 1 rdeča paprika, 4 žlice olivnega olja, sol, poper, 40 g kokosovih ostružkov, 60 g bučnih semen, 350 g brokolija, 1 mlada čebula, 200 g bulgurja, 2 žlici mešanih začimb (npr. kari, mleta rdeča paprika, česen in čebula v prahu, kurkuma, peteršilj, čili, kajenski poper), 1 granatno jabolko.
Priprava: Bučo razpolovimo, odstranimo semena in olupek. Papriko očistimo semen, bučo in papriko narežemo na koščke (2 cm). Stresemo jih v skledo, dodamo dve žlici olja in sol ter dobro premešamo. Stresemo na dno pekača, obloženega s papirjem za peko, in pečemo 10–15 minut na 200 stopinjah. Bučna semena popražimo v ponvi brez maščobe, na koncu dodamo še kokosove ostružke. Stresemo iz ponve in ohladimo. Brokoli razdelimo na cvetke in jih v ponvi tri minute pražimo na preostalem olju. Zalijemo z malce vode in v pokriti posodi kuhljamo še 8–10 minut. Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke. Bulgur pripravimo po navodilih na embalaži, le da v vrelo vodo dodamo še mešanico začimb. Granatnemu jabolku odstranimo semena. Bulgur razdelimo v skodele, dodamo zelenjavo, semena granatnega jabolka in potresemo s kokosovimi ostružki in bučnimi semeni.