Kot kleni Idrijčan Reno obožuje žlikrofe. Te v Idriji še dandanes pripravljajo iz rezančevega testa s krompirjevim nadevom po tradicionalnem receptu iz sredine 19. stoletja
Žlikrofi s kozicami

Njena.si
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
Sestavine (za 4 osebe):
žlikrofi (približno 100 kosov)
600 g kozic
2,5 dl sladke smetane
4 stroki česna
žlica sesekljanega peteršilja
deciliter belega vina
olivno olje
Priprava:
Za omako kozice očistimo in precedimo ter jih položimo na krpo, kjer jih pustimo, da se posušijo. V posodi segrejemo 2–3 žlice olivnega olja. Najprej popečemo česen in nato dodamo kozice. Pazimo, da jih preveč ne zapečemo, zalijemo s smetano in dodamo belo vino. Na koncu še solimo in dodamo peteršilj. Žlikrofe, za katere najdemo recept tudi na spletu, skuhamo v slanem kropu in počakamo, da priplavajo na vrh, saj so takrat skuhani. Prelijemo jih s pripravljeno omako in takoj postrežemo z belim vinom (malvazijo ali rebulo).