Zato vam v sladkih skušnjavah ponujamo, da se posladkate s korenčkovo torto, ki bo zelo všeč otrokom in odraslim, ali z zdrobovo torto, oblito s čokolado, osvežujoč in še veliko lažji posladek pa bo smetanova hladetina z jagodami ali pa cheesecake z jagodami.
Cheesecake z jagodami
30 minut
Sestavine za 4 osebe:
100 g polnozrnatih piškotov
200 g lahkega sirnega namaza
200 g grškega jogurta
3 žlice sladkorja v prahu
1/4 žličke vaniljeve arome
2 žlici jagodne marmelade
1/2 žličke limoninega soka
100 g svežih jagod
Priprava:
Piškote zdrobimo in jih razporedimo po kozarčkih. Kremni sir, jogurt, vaniljevo aromo in sladkor z metlico mešamo toliko časa, da dobimo enotno in rahlo kremo. To enakomerno razporedimo po kozarčkih. Kozarčke do uporabe shranimo v hladilnik.
Tik preden sladico postrežemo, pripravimo jagodni sloj. V skledi zmešamo jagodno marmelado in limonin sok. Očiščene in narezane jagode vmešamo v jagodno marmelado.
Kozarčke vzamemo iz hladilnika ter zmes jagodne marmelade in svežih jagod razporedimo po kremi.
Na koncu na jagode nastrgamo še belo čokolado ali namesto limoninega soka uporabimo jagodni liker.
V zdrobljene piškote lahko vmešamo tudi zmlete ali nasekljane oreščke (mandlje, lešnike, indijske oreščke …).