Zdrobova torta s čokolado

Zanimivosti
Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro
60 minut
Sestavine za 10 kosov:
8 jajc
1 ščepec soli
200 g sladkorja
120 g moke
120 g pšeničnega zdroba
1 žlica kakava
80 g na grobo zmletih ali sesekljanih lešnikov (lahko orehov)
maslo in moka za model
100 g temne čokolade za obliv
3 žlice sesekljanih lešnikov
Priprava:
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Tortni model namažemo z maslom in potresemo z moko. Moko, zdrob in kakav zmešamo. Beljake in ščepec soli stepemo v čvrst sneg. Posebej stepemo rumenjake in sladkor.
Beljakom dodamo zmes rumenjakov, premešamo in med mešanjem postopoma dodajamo moko in zdrob. Nazadnje primešamo še lešnike. Testo stresemo v model, postavimo v pečico in pečemo 45 minut.
Ohlajeno torto oblijemo s stopljeno čokolado in jo potresemo z lešniki.