Za 6 oseb
Priprava: 25 minut
Čas za peko: 45 minut
Sestavine: 200 g sladkega kruha (ali potice), 50 g mandljev (narezanih na palčke), 250 ml smetane za kuhanje, 100 g puste skute, 75 g sladkorja, 1 zavoj sladkorja bourbonske vanilje, 3 jajca, 1 žlica javorjevega sirupa, 1 žlička, limoninega soka, 1 košarica jagod.
Priprava: Pečico segrejemo na 175 stopinj. Šest keramičnih posodic (volumen 175 ml) namažemo z maščobo in obložimo s papirjem za peko. Papir naj sega 3–4 cm nad rob posode. Sladki kruh narežemo na centimetrske kocke, jih zmešamo s 25 g mandljev in s to mešanico napolnimo posode. Smetano, skuto, oba sladkorja in jajca zmešamo ter vlijemo v posode. Slednje postavimo v pekač, v katerega smo nalili vročo vodo, in pečemo 45 minut. Medtem očistimo jagode, jih narežemo na četrtine in zmešamo s preostalimi mandlji. Dodamo še sirup in limonin sok ter premešamo. Pečene kolačke zvrnemo iz posodic in jih postrežemo z jagodami.