Piščančja juha z mlado koruzo
60 minut
Sestavine za 4 osebe:
1 žlica olivnega olja
15 g masla ali margarine
1 na kockice narezana manjša čebula
1 celo piščančje bedro brez kože
1 žlička moke
6 dl piščančje jušne osnove
1/2 rdeče ali rumene paprike
2 zrela paradižnika
2 žlički paradižnikovega koncentrata
200 g zrnja mlade koruze
1 ščep posušenega origana
1 noževa konica zdrobljenega koriandra
sol in poper
2 žlici sesekljanega peteršilja
Priprava:
Piščančje bedro prerežemo. V posodi segrejemo olje in stopimo maslo, dodamo čebulo in jo steklasto prepražimo. Nato dodamo piščanca, ga popečemo po obeh straneh, poprašimo z moko, zalijemo z juho, prilijemo še 2 dl vode in zavremo.
Juho kuhamo 5 minut, dodamo na kockice narezano papriko, olupljena in na kockice narezana paradižnika, paradižnikov koncentrat, koruzo, origano in koriander. Po okusu solimo in popramo ter pokrito kuhamo približno 20 minut, da se meso zmehča.
Bedro vzamemo iz juhe, meso ločimo od kosti in ga na drobno narežemo. Koščke mesa damo nazaj v juho in kuhamo še 2 minuti.
Juho razdelimo v skledice in jo potresemo s sesekljanim peteršiljem.