Zanimivosti

Poletna zelenjavna juha

Revija Maja
1. 5. 2019, 11.01
Deli članek:

Juho ponudimo toplo, v vročih dneh pa lahko tudi mlačno. Dober tek!

Revija Maja
Poletna zelenjavna juha

Poletna zelenjavna juha
45 minut

Sestavine za 4 osebe:
1 steblo pora
1 zelena kolerabica
1 korenček
1 manjši koromač
1 skodelica koruznega zrnja (iz pločevinke ali zamrznjenega)
1 mlada zelena bučka
150 g zelenega stročjega fižola
2 žlici olivnega olja
1 zelenjavna jušna kocka
sol in poper

Priprava:
Por narežemo na koleščke, kolerabico na paličice, korenček in bučko po dolžini razrežemo na štiri dele in narežemo na koščke. Koromač očistimo in narežemo na rezinice, fižol pa na 0,5 cm dolge koščke.

V posodi segrejemo olje, dodamo por, kolerabico, korenček in fižol, pražimo in mešamo 3 minute. Solimo in popramo, dodamo še koromač, premešamo, prilijemo 8 dl vroče vode in zavremo.

Juho kuhamo 10 minut, nato dodamo bučko in jušno kocko ter kuhamo še 5 minut. Juho ponudimo toplo, v vročih dneh pa lahko tudi mlačno.

Objavljeno v reviji Maja št. 7, 29. 3. 2019.