Zanimivosti

To je slastna špargljeva omleta!

A. K., Maja
26. 4. 2019, 11.01
Deli članek:

Šparglji so ena prvih vrst pomladne zelenjave. Najprej so bili znani kot zdravilna rastlina, danes pa jih cenimo kot odlično vrtnino, bogato s kalcijem, magnezijem in cinkom ter vitamini A, C in E. Poleg vseh zdravilnih učinkovin, ki jih prinaša uživanje špargljev, veljajo tudi za odličen naravni afrodiziak.

Getty Images
Špargljeva omleta

Špargljeva omleta

25 minut

Sestavine za 4 osebe:
500 g špargljev
2 veliki šalotki
6 jajc
2 žlici oljčnega olja
skodelica naribanega parmezana
sol
sveže mlet poper

Priprava:
Šparglje temeljito operemo in jim odrežemo trše olesenele dele. Nato jih diagonalno narežemo na 2 do 3 cm dolge koščke, šalotki na tanke rezine in oboje podušimo na olju. Pustimo, da se ohladi, in začinimo s soljo in poprom.

Stepemo jajca, jih osolimo in popramo, dodamo ohlajene šparglje s šalotko, polovico parmezana in dobro premešamo. Pripravljeno maso zlijemo v ponev, rahlo premešamo, vendar ne do dna, da se lepo zapeče. Po treh minutah, oz. ko je omleta v sredini še mokra, jo potresemo s preostalo polovico parmezana in postavimo v pečico, ogreto na 175 stopinj, za dve minuti, da se zapeče še z zgornje strani. Ko vzamemo omleto iz pečice, jo pustimo minuto počivati, nato pa jo ponudimo na ogretem krožniku.

Objavljeno v prilogi revije Maja št. 7, 29. 3. 2019.