Špargljeva omleta
25 minut
Sestavine za 4 osebe:
500 g špargljev
2 veliki šalotki
6 jajc
2 žlici oljčnega olja
skodelica naribanega parmezana
sol
sveže mlet poper
Priprava:
Šparglje temeljito operemo in jim odrežemo trše olesenele dele. Nato jih diagonalno narežemo na 2 do 3 cm dolge koščke, šalotki na tanke rezine in oboje podušimo na olju. Pustimo, da se ohladi, in začinimo s soljo in poprom.
Stepemo jajca, jih osolimo in popramo, dodamo ohlajene šparglje s šalotko, polovico parmezana in dobro premešamo. Pripravljeno maso zlijemo v ponev, rahlo premešamo, vendar ne do dna, da se lepo zapeče. Po treh minutah, oz. ko je omleta v sredini še mokra, jo potresemo s preostalo polovico parmezana in postavimo v pečico, ogreto na 175 stopinj, za dve minuti, da se zapeče še z zgornje strani. Ko vzamemo omleto iz pečice, jo pustimo minuto počivati, nato pa jo ponudimo na ogretem krožniku.