Zanimivosti

Takšne potice najbrž še niste jedli!

C. R., Maja
22. 4. 2019, 16.01
Deli članek:

Ledena potica za sladkosnede.

Revija Maja
Ledena potica

Ledena potica

Testo
Sestavine:
500 g moke
180 g margarine ali masla
6 rumenjakov
2 žlici sladkorja
40 g kvasa
lupinica 1 limone
2,5 dl mleka
sol

Priprava:

1. Zamesimo testo kot za druge potice. Moko presejemo v skledo, da jo prezračimo. Naredimo jamico in vanjo vlijemo v sladkanem toplem mleku stopljen kvas. Pomešamo z malo moke in pustimo, da dve minuti vzhaja. Pazimo, da sol in kvas v začetku ne prideta skupaj.

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Ekipa

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

2. Testo naj šest ur počiva v hladilniku. Posodo pokrijemo z mokro krpo. Po šestih urah testo na tanko razvaljamo in namažemo z nadevom.

Ledeni nadev

Sestavine:
370 g zmletih orehovih (ali mandljevih) jedrc
180 g sladkorja
6 beljakov (za trd sneg)
1 vaniljin sladkor
2 žlici ruma
lupinica 1 limone

Priprava:
1. Vzhajano testo razvaljamo in namažemo z ohlajenim nadevom ter zvijemo v potico. Potico pustimo še pol ure počivati na toplem. Na začetku jo pečemo pri 220 stopinjah, ko zarumeni, pa temperaturo znižamo na 180 stopinj. Pečemo eno uro. Pečeno potico pustimo nekaj časa v modelu, potem jo zvrnemo na desko.

Objavljeno v prilogi revije Maja Velika noč.

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025